marime text:

Masina care franeaza in locul soferului, solutia pentru a reduce numarul accidentelor in Romania?

Cate un roman moare la fiecare sase ore intr-un accident de circulatie. In tara soferilor neatenti sau vitezomani, a pietonilor inconstienti si a carutelor, se cauta solutii care sa salveze macar cateva sute de oameni pe an.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Este vorba despre sisteme complexe de franare in caz de urgente, pe automobile care urmaresc traficul si il avertizeaza pe sofer cand sa calce de urgenta frana.

Sisteme avansate impuse deja masini premium sunt capabile sa recunoasca alte vehicule sau pietoni si sa franeze la timp cand soferul nu este atent.

Un sistem mai putin complex este montarea unei camere video pe autoturism. Camera recunoaste siluetele pietonilor, motociclete sau alte vehicule si emite o avertizare sonora cu doua secunde si jumatate inainte de posibilul impact. Desi costa aproape 800 de euro, noaptea nu merge la fel de bine si are cateva limitari serioase, altfel importante pentru piata romaneasca.

Important este sa facem eforturi sa reducem numarul victimelor strazii. 2.400 de romani se sting pe drumuri in fiecare an. Majoritatea accidentelor se produc din cauza neatentiei soferilor. Pe locurile urmatoare stau alcoolul si viteza excesiva.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuCry (2011-09-27 02:46:33)
Solutia este sa nu se mai dea permis pe spaga! O cauza principala a accidentelor sunt soferii idioti, nu viteza.
raspunde »
Mircea (2011-04-04 12:12:14)
Cifra de 2400 este dezinformare. Birourile circulatie nu contorizeaza decesele survenite la spital. Salvarea, SMURD reusesc sa duca la Unitatile de Primire Urgente victimele, din care prea multe decedeaza in urma leziunilor traumatice grave. Massmedia reflecta mult mai corect decat politia genocidul din circulatie : peste 12.000 victime anual . Culmea ca la Raportul anual al Politiei Romane s-au felicitat nemeritat ca in 2010 numarul de victime a scazut fata de 2009. Daca nici cifrele nu sunt corecte, ce speranta mai avem ?
raspunde »
cata (2011-04-03 23:09:56)
reducerea prositilor ar fi solutia :))
raspunde »
LOL (2011-04-03 19:57:04)
cica noaptea nu prea merge...de parca ziua era o problema ! vai de steaua lor :-j
raspunde »