marime text:

Liderul sindical CNSLR Fratia, retinut pentru o mita de 40.000 de euro. Vezi ce sume fabuloase incaseaza lunar!

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut joi seara de procurorii DNA. Va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale. El va fi apoi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Sindicalistul ar fi fost prins in flagrant de procurori in timp ce primea 40.000 de euro mita. Incidentul s-a petrecut chiar in sediul central al sindicatului pe care il conduce, adica la doi pasi de Ministerul de Interne.

Marius Petcu ar fi primit banii de la un om de afaceri care ar fi avut interesul sa castige o licitatie pentru executarea unor lucrari la cateva hoteluri ce apartin sindicatelor. Numai ca patronul s-a autodenuntat procurorilor anticoruptie care au organizat un flagrant chiar in sediul CNSRL Fratia.

Potrivit unui comunicat DNA, ar fi vorba de mita in forma continuata, pe care Petcu ar fi luat-o din 2009. Suma de acum ar reprezenta mita pentru doua luni. Pe de alta parte, avocatul care il apara pe liderul de sindicat Marius Petcu sustine ca suma este de fapt un imprumut pe care acesta i l-ar fi acordat unui om de afaceri in trecut, iar acum l-ar fi primit inapoi.

In februarie, Agentia Nationala de Integritate informa ca 15 lideri sindicali sunt vizati in verificarile sale, printre acestia fiind si Marius Petcu. Petcu spunea atunci ca poate justifica toate averile dobandite.

Marius Petcu este presedintele CNSLR Fratia din 2000. O forta sindicala care are in spate peste 800.000 de oameni din toate domeniile de activitate, de la sanatate, la cultura si aparare. Are 38 de federatii profesionale in subordine si anul acesta a contestat puternic Guvernul pentru taierea salariilor si pensiilor, ori noul cod al muncii.

Marius Petcu este acuzat de luare de mita in legatura cu lucrari la niste hoteluri care, desi se spune ca apartin sindicatelor, sunt administrate ilegal de sindicalisti. PRO TV a aratat intr-un reportaj in emisiunea "Romania te iubesc!" ca patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania a fost impartit arbitrar intre sindicatele formate dupa revolutia din 1989, fara ca UGSR-ul sa se desfiinteze ca entitate juridica, asa cum cerea legea.

Asadar, sindicatele care administreaza patrimoniul UGSR si-au impartit dupa revolutie 4,7 miliarde de lei si 300 milioane de dolari, dar si 21.000 de imobile, printre care hoteluri, case de cultura, apartamente si baze sportive.

Petcu primeste un salariu de aproape 130.000 de lei in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Fratia, 8.700 de lei ca presedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca presedinte de onoare al OAMMR, peste 14.000 de lei ca membru al consiliului administrativ la Sind Romania si peste 35.000 de lei ca membru in consiliul administrativ la un post de televiziune.

Marius Petcu are 5 terenuri in Teleorman (52.700 mp), Ilfov (31.400 mp) si Bucuresti (458 mp) doua case in Bucuresti (una de 190 de mp) si una in Ilfov de 267 mp. Declara, de asemenea, ca detine o motocicleta Honda, un autoturism Toyota si un ATV SYM.

Are bijuterii si ceasuri de 10.000 de euro, dar si tablouri si icoane de inca pe atat. In banci a depus impreuna cu sotia 692.867 de lei (in 13 conturi), 160.586 de euro (in 5 conturi) si inca 10.000 de dolari.

Detine actiuni la 5 firme, dar are si o datorie de 180.000 de euro, scadenta in 2022. In anul fiscal trecut a castigat 504.647 lei, iar nevasta lui, tot sindicalista, alti 149.268 lei.

Marius Petcu face obiectul unei investigatii a Agentiei Natioanle de Integritate despre care a spus ca este "o incercare de intimidare".
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu