marime text:

Lectia poloneza - cum poate scapa Romania de "cancerul" etnobotanicelor?

Etnobotanicele ar putea fi considerate substituenti ai drogurilor si catalogate drept substante interzise. Este una dintre variantele analizate de autoritatile romane, obligate sa ia o masura ferma in cazul magazinelor de vise. Ideea nu ne apartine, ci a fost aplicata cu succes de polonezi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.O asemenea lege este greu de elaborat pentru ca pe ambalajul acestor produse scrie "ingrasamant pentru plante". Iar aceste substante NU sunt interzise deocamdata la noi in tara.

In timp ce oficialii cauta solutii, numarul victimelor creste de la o zi la alta.

30 de tineri morti intr-un an si jumatate, alti trei mii internati si aproximativ 700 de mii de consumatori. Bilantul este facut de ONG-uri, care sustin ca nu s-au acordat fonduri pentru programe de prevenire.

In urma intalnirii din aceasta seara, ministrul Sanatatii a propus printre altele o lege elaborata dupa o lege poloneza, care interzice toate aceste substante, sub orice forma si denumire ar fi ele comercializate.

In acest moment, pe lista substantelor interzise figureaza 43 de plante si substante. Lista este insa ineficienta. De fiecare data comerciantii vin pe piata cu alte produse, cu o formula chimica modificata. Si astfel ocolesc legea. Mai mult, noile substante sunt mai puternice si mai periculoase.

Primariile au incercat si ele sa interzica magazinele de vise. Insa de fiecare data au pierdut in instanta deoarece judecatorii nu au motivatia legala pentru a mentine magazinele inchise.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu