marime text:

Interzis la arme! Politia nu vrea sa le mai dea permise scandalagiilor

Scandalagiii sau cei care sunt violenti nu trebuie sa mai obtina permis port-arma. Iar cei care detin deja, dar au primit plangeri si exista marturii de necontestat ca au facut probleme, sa ramana fara pistol. Acestea ar fi cele mai importante modificari ale legii armelor, prevazute intr-un proiect.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Politistii vor sa reduca numarul cazurilor in care armele neletale sunt folosite la scandaluri iscate in trafic sau certuri intre vecini. O solutie ar fi un mai bun control asupra celor care poseda deja o arma, sau care si-ar dori una.

Daca au fost implicati in scandaluri, sau au fost reclamati frecvent la 112 ca au tulburat ordinea publica si au si fost amendati , nu vor putea sa mai obtina permisul. Sau daca intr-un proces de divort sotia il acuza pe barbat ca are un comportament violent, politia sa-i ridice arma. Acest lucru s-ar aplica inclusiv politistilor care au pistol.

 Aproape 150.000 de romani au cel putin o arma. Unii detin pistoale cu aer comprimat sau bile de cauciuc pentru autoaparare, iar altii, peste 100.000, au arme letale, majoritatea pentru vanatoare.

Numarul posesorilor de arme ar putea scadea, in conditiile in care legea va deveni mai dura si nu oricine va mai putea achizitiona un pistol sau o pusca. Pana acum, orice persoana care aducea o fisa medicala si un cazier judiciar impecabil era liber sa cumpare o arma neletala. De acum incolo se pot schimba lucrurile. 

Proiectul mai prevede ca armele cu gaze sa aiba nevoie de aceeasi autorizare ca cele cu bile de cauciuc sau cu aer comprimat. Pentru ca, spun agentii, pot fi modificate foarte usor si pot fi transformate astfel intr-unele mortale.  
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu