marime text:

Inca o arestare in dosarul Spionaj de Lume Buna: vanzatorul din Alba Iulia al softului de interceptare!

Nicolae Oproiu a fost arestat preventiv joi seara pentru vanzarea softului informatic ilegal in scandalul interceptarilor. Instanta a respins insa propunerea procurorilor de arestare preventiva a inca 35 de persoane cercetate in acelasi dosar.
Inca o arestare in dosarul Spionaj de Lume Buna: vanzatorul din Alba Iulia al softului de interceptare!
Dupa audieri si o sedinta de judecata care a durat 14 ore, Nicolae Oproiu a primit decizie de arestare preventiva pentru 29 de zile, restul persoanelor din dosar urmand sa fie cercetate in libertate, avand doar interdictia pentru 30 de zile de a parasi tara.
 
Hotararea instantei nu este definitiva, putand fi atacata prin recurs. Oproiu a fost dus joi seara in arestul IPJ Alba, fiind acuzat de interceptari neautorizate si infractiuni contra sigurantei nationale.
 
Surse judiciare afirma ca printre persoanele cercetate in dosar se mai afla si patronul unei firme din Alba Iulia, specializata in servicii de telefonie, internet si televiziune prin cablu. Acesta este acuzat ca a folosit softul pentru a asculta mai multe persoane, printre care si un jurnalist, corespondentul televiziunii Antena 1.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu