marime text:

Imaginatia hotilor nu are limite! Acum te fura si de pe MESS

"Ti-am furat parola de e-mail. Daca o vrei inapoi, trimite-mi codul unei cartele de 20 de euro." Cu aceasta amenintare incepe un cosmar real pentru mii de romani jefuiti virtual.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Victimele sunt abordate prin messenger. Cel mai grav este ca, desi vorbim despre santaj, politistii romani nu au gasit solutia ca sa-i inhate pe piratii internetului.

Internetul, ca si strada, e plin de oameni care asteapta oportunitatea banului nemuncit. Intr-un moment de neatentie oferi hotului ocazia sa atace. Paguba imediata este un laptop. Abia apoi incepe cosmarul, cand iti amintesti ca acolo aveai nu doar poze si filmulete, ci conturi bancare spre exemplu.

Vi se pare simplu? Pe net este infinit mai usor sa iti pierzi datele personale. In loc sa alerge si sa se expuna, hotii se pot deghiza.

Hotul a pus mana instant pe sute de mesaje arhivate, copii dupa acte importante, chiar date bancare. Rascumpararea de 20 de euro devine o solutie acceptata pe loc.

Denumirea sofisticata a noii metode de furt este social engineering, iar specialistii avertizeaza. Opt milioane de romani care folosesc conturi de email gratuite si pagini sociale sunt complet expusi.

Solutia cea mai simpla este sa folosim adrese diferite pentru messenger si email. O alta regula pe care tindem sa o uitam este sa nu pastram pe net acte confidentiale, adica numai un inbox curatat in fiecare zi este unul sigur.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu