marime text:

Gravida moarta, dupa ce doctorii i-au dat un medicament neomologat!

Caz fara precedent la Galati, unde Directia de Sanatate Publica cere desfiintarea unei maternitati, dupa ce acolo au murit o gravida si copilul ei. Ancheta a scos la iveala nu numai erori ale medicilor, care i-au administrat femeii un medicament neomologat in Romania. Mai mult, cineva a si modificat  fisa medicala a pacientei, ca sa ascunda vina cadrelor medicale.
Gravida moarta, dupa ce doctorii i-au dat un medicament neomologat!

Petronela Ulmer avea 40 de ani si era asistenta la un spital din Focsani. Avea acasa un baiat de 18 ani si
in luna noiembrie a anului trecut urma sa aduca pe lume o fetita. A ales sa nasca la Maternitatea Buna Vestire din Galati, pentru ca stia acolo cateva cadre medicale. Spera ca o sa fie pe maini bune, dar nu s-a intamplat asa.

Pentru ca nu avea contractii, femeii i s-a administrat pe masa de nastere medicamentul care avea sa-i aduca moartea. O pilula neomologata in Romania, dupa cum a reiesit acum, in urma anchetei. Mai grav este ca procurorii au descoperit ca foaia de observatie a pacientei a fost modificata, pentru a nu se vedea exact nici ora si nici doza medicatiei primite.

Directia de Sanatate Publica spune ca a propus inchiderea maternitatii din doua motive: pe de o parte, din cauza incidentului extrem de grav petrecut in urma cu patru luni, iar pe de alta, deoarece institutia nu are suficient personal si este dotata necorespunzator.

Daca Ministerul Sanatatii va aroba inchiderea maternitatii, medicii vor fi angajati la Spitalul de urgenta, unde e mare nevoie de personal. Nu se stie inca daca printre ei se vor regasi si cei care au asistat la nesterea Petronelei Ulmer. Acestia ar putea fi acuzati de ucidere din culpa, dar deocamdata au refuzat sa comenteze acest caz.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu