marime text:

Ghenosu, seful clanului interlop care a bagat in coma un politist, arestat preventiv

Tribunalul Prahova a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Florin Parjol, zis Ghenosu, acuzat de santaj, fapta fiind comisa in Ploiesti.
Ghenosu, seful clanului interlop care a bagat in coma un politist, arestat preventiv

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au ridicat, vineri, pe Florin Parjol, el fiind audiat si apoi dus la instanta cu propunere de arestare preventiva.

Instanta Tribunalului Prahova a admis propunerea procurorilor DIICOT si a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Florin Parjol. Decizia poate fi contestata la instanta superioara.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova, judecatorul Alina Anton, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca Florin Parjol, zis Ghenosu, a fost arestat intr-un dosar mai vechi care se afla pe rolul Tribunalului Prahova, dosar in cadrul caruia judecatorii dispusesera eliberarea inculpatului.

Pe numele lui a fost emisa o decizie privind arestarea intrucat a luat legatura cu unul dintre martorii din acest dosar incercand sa influenteze marturia acestuia.

Ghenosu a declarat recurs in sala, care urmeaza sa fie judecat in termen de trei zile la Curtea de Apel Ploiesti, a mai precizat purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova.

Florin Parjol, in varsta de 24 de ani, este cunoscut in mediile interlope ca o persoana deosebit de violenta si periculoasa, fiind suspectat de comiterea mai multor infractiuni cu violenta, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spalare de bani, savarsite atat in tara, dar si in strainatate.

In 15 septembrie, Judecatoria Targoviste l-a condamnat pe Ghenosu la un an inchisoare pentru loviri si alte violente si la patru ani pentru tulburarea linistii publice, contopind aceasta pedeapsa cu alta, data de o instanta franceza, si stabilind executarea a sapte ani de catre acuzat.

Prin sentinta Judecatoriei Targoviste, Parjol a fost condamnat la pedeapsa de un an inchisoare pentru loviri sau alte violente si la patru ani inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea odinii si linistii publice.

In baza articolului 36, alineatele 1 si 3 Cod penal, pedepsele au fost contopite cu cea de sapte ani aplicata prin hotararea judecatoreasca, pronuntata de Tribunalul de Mare Instanta din Nice, inculpatului fiindu-i stabilita o pedeapsa rezultanta de sapte ani de inchisoare.

Florin Parjol fusese condamnat in anul 2003, in Franta, la sapte ani de inchisoare.

Numele lui Florin Parjol, zis Ghenosu, a intrat recent in atentia mass-media dupa ce un politist din Targoviste, Codrut Oprea, a fost lovit cu o sticla in cap, ajungand in coma la spital. Agresorul este un tanar de 22 de ani, Daniel Uta, zis Danezu, despre care s-a spus ca ar fi membru al gruparii Ghenosu. Uta a fost arestat preventiv.

In aprilie 2007, Florin Parjol a fost predat autoritatilor din Romania, unde pe numele sau exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, iar jumatate de an mai tarziu era pus in libertate de Tribunalul Dambovita. Astfel, Judecatoria Targoviste l-a judecat in stare de libertate pe Parjol.

In 14 martie 2009, sapte dintre membrii gruparii Ghenosu, cunoscuta drept unul dintre cele mai importante si violente grupuri de crima organizata din Romania, care actiona in mai multe tari ale Uniunii Europene, au fost pusi in libertate de un complet al Curtii de Apel Ploiesti, ceilalti trei, printre care si Florin Parjol, ramanand atunci in arest preventiv.

Potrivit anchetatorilor, gruparea, deosebit de periculoasa, actiona in judetele Dambovita si Prahova, dar si in Italia si Spania. Anchetatorii au stabilit ca gruparea era formata din 25 de persoane, majoritatea cu varste pana in 25 de ani, cunoscute cu preocupari de infractiuni din sfera criminalitatii organizate. Cele mai multe actiuni ale membrilor retelei erau violente, gruparea axandu-se indeosebi pe comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii informatice, spalare de bani si, in subsidiar, camata si santaj. Din aceste activitati, membrii gruparii obtineau sume mari de bani si bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente si bijuterii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu