marime text:

Furt electronic de cel putin 24 de milioane de euro, cu suspecti romani!

Un grup de hackeri a reusit sa fure, de la diverse companii din Romania, Grecia, Austria si Cehia, milioane de certificate verzi. Adica acele dovezi care le dau dreptul societatilor respective sa polueze atmosfera.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Hotii le-au vandut apoi unor firme, care ar vrea sa emita, dioxid de carbon, dar nu au totul in regula, in acest domeniu.

Unul dintre cei mai mari producatori de ciment din Romania, compania Holcim, a descoperit ca ii lipsesc 1,6 milioane de certificate verzi. Un certificat este echivalent cu o poluare de o tona de dioxid de carbon si valoreaza 15 euro. Ministerul Mediului spune ca hotii au obtinut sigur informatii din interiorul firmei.

Reprezentantii Holcim se apara si spun ca au respectat toate procedurile de securitate.

Doar 600.000 de certificate au fost gasite. Restul si-au pierdut urma, dupa ce au trecut prin Lichtenstein, Marea Britanie, Franta si Cehia. Asta, desi, teoretic, au o amprenta electronica si pot fi identificate dintr-un singur click.

Si o firma din industria cimentului din Grecia s-a trezit cu o pierdere de peste 4 milioane de euro. Potrivit presei elene, multe dintre atacuri au pornit din Romania. Cazuri similare s-au petrecut si in Austria si Cehia.

In prezent, politia Europeana, impreuna cu DIICOT, au demarat o ancheta in care incearca sa stabileasca identitatea hackerilor.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu