marime text:

Fratele Patriarhului Daniel: "Preafericitul ne-a furat mostenirea lasata de parinti!"

Un lucru pamantesc il tulbura pe Patriarhul Bisericii Romane si il face sa dea comunicate de presa despre "pacatul invidiei". Fratele Parintelui Daniel il acuza pe acesta ca i-a furat mostenirea parinteasca si de suparare omul se arata gata sa se boteze la catolici, in conditiile in care Preafericitul este cel dintai dintre ortodocsii romani.
Fratele Patriarhului Daniel: Preafericitul ne-a furat mostenirea lasata de parinti!

Inalt Prea Sfintia Sa se declara "jignit" si vorbeste intr-o declaratie oficiala despre "invidie", o boala sufleteasca foarte greu de vindecat. Fratele Patriarhului se arata mahnit. Sustine ca ruda lui de sange l-ar fi pacalit cu mostenirea si, in plus, acum il ocoleste. Asa ca a inceput sa caute mangaierea in alta parte.

"Pana la urma poate ma duc la catolici. Am fost si la biserica catolica", spune Gheorghe Ciubotea, fratele Patriarhului. Neintelegerea din familie a pornit de la aproape 20 de hectare, lasate de parinti pentru toti cei trei copii, Patriarhul, fratele si o sora. Le-a luat pe toate doar Preafericitul.

"Stie tot satul de ei ca nu se prea inteleg de la averi", spune o vecina, Maria Vesa. Patriarhul detine pamantul cu acte in regula. In anul 2000, Daniel care era pe atunci seful celei mai bogate mitropolii din Romania, cea a Moldovei si Bucovinei, cerea deschiderea succesiunii pentru o parte din mostenire: casa parinteasca si un lot de pamant. Atat, sustin fratii. Se pare ca la insistentele sale, cei doi au dat in scris ca renunta la ceea ce le revine. Acum declara ca n-au realizat in acel moment ca isi dau acordul sa-i cedeze TOATA averea.

Deranjat de acuzatii, mai marele Bisericii Ortodoxe spune ca nu i-a interzis niciodata fratelui sau sa foloseasca cele 20 de hectare, chiar daca sunt oficial ale lui. Si precizeaza dezamagit, in comunicatul oficial trimis de Patriarhie: "Asadar, se constata permanent ca invidia este o boala sufleteasca foarte greu de vindecat."

Ce-i drept, acum multi ani, isi amintesc oamenii din satul unde a crescut Inalt Prea Sfintitul, el si-a cerut iertare de la fratele sau. Dar, cand acesta l-a intrebat cum ramane cu mostenirea, iar nu s-au inteles. "Ei nu or vorbit anii", povesteste Gheorghe Danila, un vecin. Si acum bunaintelegere iar s-a risipit. "Eu am pretentii la mostenirea de la parinti. Ce mi se cuvine mie. Nu mi s-a oferit absolut nimic. El nu ma mai cunoaste", afirma fratele Patriarhului.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu