marime text:

Fiscul a plecat la vanatoare de firme fantoma. Zeci de companii functioneaza la aceeasi adresa!

Comisarii Garzii Financiare cauta zeci de cetateni romani si straini, care au pe numele lor companii cu datorii de milioane de euro la bugetul de stat. Printre ei, un neo-zeelandez care a inregistrat 36 de firme in Baia Mare si doi egipteni care n-au mai trecut prin Romania din 2002.  
Fiscul a plecat la vanatoare de firme fantoma. Zeci de companii functioneaza la aceeasi adresa!

Cei doi egipteni au pe numele lor 34 de firme inregistrate in Romania. Toate cu datorii de milioane de euro. Jumatate dintre ele au sediul in Pantelimon, la aceeasi adresa.

Cei doi au fost prin Romania, insa in 2002. De atunci, nu i-a mai vazut nimeni. La fel s-a intamplat si in Baia Mare, unde John Taylor din Noua Zeelanda a inregistrat zeci de firme, intr-un grajd dezafectat.

Culmea este ca John Taylor nu a vizitat niciodata Romania si este de negasit. Este posibil ca pe numele lui sa fi fost transferate companii cu multe datorii, de indivizi care si-au ascuns urmele pana acum.

Si tinerii au intrat in aceasta schema ilegala. Pentru cateva sute de euro, sunt dispusi sa preia firmele cu datorii. Iar patronii nu mai au nimic de platit statului. In Bucuresti, de pilda, Garda Financiara a descoperit sapte tineri care au pe numele lor 614 firme.

Culmea este ca legea nu ii poate opri pe cei care doresc sa inregistreze pe numele lor firmele datoare la stat. Iar pentru Garda Financiara este un razboi pierdut din start.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu