marime text:

Familia baietelului ce a murit de la o fractura la Slatina a depus plangere penala impotriva medicilor

"Vinovatii sa plateasca!", striga cu ochii in lacrimi parintii copilului de 9 ani, care a pierit dupa ce a fost tratat pentru o fractura la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Luni seara, familia baietelului a depus o plangere penala la Parchetul Tribunalului Olt impotriva medicului chirurg si a celorlalti doctori care s-au ocupat de caz.  
Familia baietelului ce a murit de la o fractura la Slatina a depus plangere penala impotriva medicilor

In schimb, medicii vizati isi sustin nevinovatia. Miercuri insa, vor auzi primele concluzii ale anchetei desfasurate de comisia numita de Ministerul Sanatatii. La Spitalul din Slatina s-au luat deja masuri: managerul unitatii si directorul medical au fost demisi.

Parintii copilului de 9 ani care s-a stins la patru zile dupa ce si-a rupt mana la joaca nu isi revin. Isi amintesc momentul cand baietelului i-a fost pus ghipsul, apoi cum i s-a umflat antebratul si, in final, cum medicii i-au taiat mana.

Ca sa-i salveze viata, au argumentat ei. In cateva ore, insa, Cristian se stingea. "Vreau sa se faca lumina in acest caz, mi-au omorat copilul...", spune tatal lui Cristian, Constantin Grigore.

Medicii acuzati de parinti nu isi simt constinta incarcata. Ortopedul care a recunoscut ca a vazut intr-adevar pe bratul copilului urma unei rani, de la care este posibil sa fi pornit infectia ce l-a ucis, spune ca n-are ce sa-si reproseze.

"Nu sunt vinovat. Pentru ce sa fiu? Ca am internat copilul?", spune ortopedul Paul Iancu. Nici colegul ortopedului, medicul chirurg care i-a taiat mana copilului, n-a vrut sa comenteze acuzatiile.

Pe de alta parte, procurorii s-au autosesizat si vor sa afle daca medicii au luat si bani de la parintii lui Cristi.
"Ii cercetam pentru ucidere din culpa si luare de mita - chirurgul a luat mita 20 de lei", afirma procurorul Eugen Iacobescu

Comisia speciala, formata la ordinul Ministerului Sanatatii sa ancheteze cazul, va anunta miercuri primele concluzii la care a ajuns.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu