marime text:

16 gardieni de la Penitenciarul Galati acuzati ca au ucis un detinut!

Continua investigatiile in cazul detinutului mort in celula dupa ce a fost imobilizat de gardieni. Noua ofiteri si sapte agenti vor fi adusi in fata Comisiei de Disciplina pentru a-si afla sanctiunile.
16 gardieni de la Penitenciarul Galati acuzati ca au ucis un detinut!

Administratia Nationala a Penitenciarelor a facut marti publica prima parte a anchetei interne declansate la Galati. Cei 16 angajati ce au fost identificati drept responsabili sunt acuzati de neglijenta, superficialitate in serviciu, comportament necorespunzator fata de detinuti sau toleranta fata de abuzuri in serviciu.

Conducerea Penitenciarului este acuzata de lipsa de implicare, detinutii galatenii nevand parte de conditii de siguranta in Penitenciar.

Cei 16 vor fi audiati de Comisia de Disciplina, sanctiunile plecand de la mustrare scrisa si mergand pana la revocarea din conducere sau concedierea din sistemul penitenciar. Printre cei ce vor fi audiati se numara directorul adjunct pentru siguranta detinerii, seful de tura, seful de evidenta si seful regimului de siguranta a detinerii, practic intreaga conducere a Penitenciarului prezenta in ziua incidentului.

Cum Directorul General este judecator, pentru audierea acestuia se va cere acordul Consiliului Superior al Magistraturii.

Toti acestia vor fi de asemenea evaluati psihologic!

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Articole pe acelasi subiect
Scrie un comentariu