marime text:

E oficial - Dan Diaconescu va fi cercetat pentru santaj si amenintare!

Procurorii DNA l-au pus sub invinuire, luni, pe Dan Diaconescu, acestuia fiindu-i aduse la cunostinta acuzatiile de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.
E oficial - Dan Diaconescu va fi cercetat pentru santaj si amenintare!
Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, care il apara si pe Doru Parv, a declarat pentru MEDIAFAX, ca procurorii DNA l-au pus oficial sub invinuire pe Dan Diaconescu, pe care il acuza de santaj si amenintare directa sau indirecta.
 
Aparatorul a aratat ca singura proba pe care procurorii o au impotriva lui Diaconescu ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand pe postul OTV, Dan Diaconescu anunta prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la adresa primarului din Zarand, Ion Mot.
 
Avocatul a spus anchetatorii nu au alte probe directe la adresa lui Diaconescu, el explicand ca denuntul facut de primar s-a indreptat doar impotriva lui Doru Parv, iar acesta din urma nu a dat declaratii potrivnice lui Dan Diaconescu in fata procurorilor.
 
Potrivit lui Daniel Fenechiu, Dan Diconescu doreste sa ramana la DNA pana la sosirea de la Arad a lui Doru Parv, care in prezent este in drum spre Bucuresti, unde va fi adus cu o duba a politiei.
 
Referitor la Doru Parv, procurorii DNA vor schimba incadrarea juridica pentru faptele acestuia, "cel mai probabil de la trafic de influenta la ceva similar cu santajul sau chiar santaj", a adaugat aparatorul.
 
Doru Parv, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta in urma denuntului primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, a fost ridicat de anchetatori si va fi adus de la Arad la Bucuresti, in baza unui mandat de aducere, el urmand sa fie confruntat cu Dan Diaconescu.
 
Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a venit, luni, la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie, el declarand ca nu exclude posibilitatea sa fie "inchis" si precizand ca a crezut ca ancheta procurorilor anticoruptie este o farsa, o gluma.
 
La randul sau, Ion Mot a declarat corespondentului MEDIAFAX ca nu a fost contactat de procurorii DNA pentru audieri in legatura cu ancheta de la sediul OTV, adaugand insa ca este dispus sa se deplaseze la Bucuresti daca i se va cere acest lucru.
 
Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat, in 19 februarie, la DNA ca martor intr-un dosar in care primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului, declarau surse judiciare.
 
In denuntul primarului aradean se arata ca Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, in mai multe transe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, in cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini si informatii compromitatoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.
 
Primarul nu i-ar fi dat lui Parv niciun ban din cei ceruti, in schimb a formulat un denunt la Directia Nationala Anticoruptie. Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Parv este cercetat de procurori pentru trafic de influenta, avand calitatea de invinuit in acest dosar.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu