marime text:

Drama copiilor care isi vad tatii doar in spatele gratiilor, doua ore pe saptamana

Un roman din 5 are dosar penal si risca oricand ani de temnita grea. Aparent, este doar o statistica seaca, despre greseli care pot mutila destine. Dincolo de cifre, sunt insa oameni cu povesti impresionate si cu copii acasa, iar acestia din urma ce vina au?
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Putini dintre noi stiu ca sunt fetite si baieti care se bucura doar la sfarsit de saptamana, cand merg in excursie, la tata. Numai ca tata nu-i plimba intr-un parc oarecare, ci in cel al puscariei.

Manute fragile, care ar trebui sa atinga doar flori si jucarii, au darmat ziduri groase si au rupt gratii de temnita, transformand inchisoarea intr-un loc viu, intr-un loc de joaca.

Cateva gesturi firesti intre tata si copilul sau au facut sa apara zambete si lacrimi de fericire dincolo de gardul cu sarma ghimpata. Au fost doua ore de libertate... libertatea de a fi parinte, indiferent de infractiunea pentru care esti condamnat.

Mihai Udrea a primit 4 ani pentru inselaciune. Acasa a lasat doua fete - una dintre ele este prea mica, asa ca mama nu i-a spus adevarul. Cealalta insa stie ca tata a facut un lucru rau si acum plateste, dar tot i se usuca sufletul de dorul sau.

Florin Iacob a primit 5 ani lungi pentru clonare de carduri. Si pe el il viziteaza saptamanal doua printese. Una dintre ele are 3 ani, cealalta 8.

Durerea pruncilor ai caror tati au fost condamnati o resimt de zece ori mai tare mamele. Ele sunt nevoite sa contruiasca minciuni credibile, pentru ca cei mici sa nu ramana marcati.

Vizita de astazi s-a terminat mult prea repede, desi nu ar trebui ca cineva sau ceva sa opresca jocul cu tata. Si totusi, asa se intampla de fiecare data.

Deja ridicate in aer, in semn de ramas bun, aceste manute incep sa tremure. Gandurile copilasilor sunt confuze si triste, iar parintii ramasi in spatele gratiilor le aud obsedant.

In Romania sunt  29.348 de detinuti. 90% dintre ei sunt parinti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu