marime text:

Concluzie SOCANTA - pilotul care a provocat o tragedie aviatica acum 3 ani era baut cand s-a urcat la mansa

Dupa mai bine de trei ani de la o cumplita tragedie aviatica in care si-au pierdut viata un pilot cu experienta si elevul sau, anchetatorii brasoveni au finalizat cercetarile. Au stabilit ca eroarea care a dus la prabusirea avionului in care se aflau cei doi a fost cauzata cel mai probabil de alcool.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Comandantul Ioan Vancea bause inainte de a se urca la mansa.

In accidentul de acum trei ani si-au pierdut viata Ioan Vancea, presedintele Aeroclubului "Iosif Silimon" din Sanpetru si Sebastian Petri - un elev de 33 de ani, care urma sa-si ia brevetul de pilot in cateva zile. Plecasera intr-un tur de pista, dar la scurt timp s-au prabusit. Concluziile procurorilor sunt clare: s-a retinut o indisciplina in zbor prin efectuare de evolutie la joasa inaltime intr-o zona obstructionata si coroborat cu o posibila pana de motor care ar fi intervenit tocmai datorita faptului ca aeronava efectua la joasa inaltime un viraj cu inclinare mare.

Se pare ca in momentul in care au aparut problemele, pilotul nu a avut mintea suficient de limpede ca sa ia cele mai bune decizii. In urma raportului medico-legal intocmit in cauza ca urmare a autopsiei efectuate, s-a retinut o concentratie de 0,45 grame de alcool la mie.

Ioan Vancea a fost un pilot exceptional spun toti cunoscutii si fostii colegi carora le vine greu sa creada ca el poarta vina cumplitului accident.

Ioan Vancea adunase mii de ore de zbor si mai avea doar cateva zile pana la pensionare.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu