marime text:

Cersetorii, spaima turistilor straini! "Le iau sticla din fata sau mancarea din farfurie!"

Chiar daca ati numarat foarte multi cersetori romani prin capitalele europene, sa nu credeti ca au plecat toti din tara. Ii intalnim la tot pasul in orasele noastre si vedem in fiecare zi cum ii agreseaza si pe strainii care ne trec pragul. Nimeni nu-i poate opri, pentru ca legea este blanda. Politistii ii mai aduna din cand in cand si-i trimit acasa, dar ei se intorc mereu acolo unde stiu ca vor primi bani nemunciti.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Suntem in Brasov, pe Strada Republicii, cea mai vestita zona din oras, unde au acces doar pietonii. Zilnic, zeci de cersetori vin dimineata la 9 si pleaca abia cand se innopteaza. Fiecare incearca sa-i impresioneze pe trecatori, constient ca "Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana".

Cersetorii lucreaza organizat, isi impart teritorul si il apara cu indarjire.

Pentru turistii straini sunt un cosmar. Se trezesc agresati pe strada sau la terasele din centru si nu inteleg de ce in tara lui Dracula nimeni nu-i goneste pe cersetori.

"Turistii care nu vorbesc limba romana sunt deja speriati, nu stiu ce se intampla. S-a intamplat de multe ori sa le ia sticla din fata sau mancarea din farfurie",  povesteste patroana unei terase.

"Daca as sti ca intr-adevar sunt flamanzi si banii merg pe paine, de pilda, as da cu placere, dar pentru ca nu stiu, prefer sa nu le dau bani!", explica un turist din Ungaria.

Potrivit Codului Penal, cersetoria se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau amenda. Dar in Brasov, niciun cersetor n-a ajuns in instanta si nici amenda n-a platit. Politistii spun ca au prea multe cazuri de crime sau talharii grave si nu mai au timp sa se ocupe si de ei. Ii mai salta uneori, asa cum se intampla si in Capitala, dar in cateva zile, cersetorii sunt iarasi la locul lor.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu