marime text:

Ce le propun politistii traficantilor de tigari din Rahova: Nu vreti voi mai bine sa fiti BABY-SITTERI?

Politia Capitalei a semnat un protocol cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), astfel ca vanzatorii de tigari netimbrate din cartierul Rahova, care sunt prinsi si amendati de politisti, sa fie ajutati sa-si gaseasca un loc de munca pentru a nu se intoarce la activitati ilegale.
Ce le propun politistii traficantilor de tigari din Rahova: Nu vreti voi mai bine sa fiti BABY-SITTERI?

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca decizia de a semna protocolul a fost luata dupa ce politistii Sectiei 19 au acordat, de la inceputul anului, aproximativ 1.000 de amenzi vanzatorilor de tigari netimbrate din cartierul Rahova.

Ciocan a precizat ca situatia nu se imbunatatea, astfel ca s-a ajuns la o intelegere cu ANOFM, prin care politistii transmit agentiei datele persoanelor amendate, iar aceasta emite oferte de locuri de munca potrivite pentru vanzatorii de tigari.

Protocolul a intrat in vigoare de miercuri, cand la Sectia 19 Politie a fost afisata prima lista cu o oferta de o suta de locuri de munca, printre care ciontolitor transator carne, baby-sitter, guvernanta, fotocopist, lacatus, frezor etc.

In cazul in care aceasta strategie va avea succes, iar fenomenul contrabandei cu tigari va scadea in amploare, Politia Capitalei ar putea extinde protocolul si la alte sectii de politie, a mai spus Ciocan.

Persoanele care se ocupa cu vanzarea de tigari netimbrate in cartierul Rahova sunt, majoritatea, de etnie roma.

"Am luat aceasta masura pentru eradicarea fenomenului vanzarii de tigari netimbrate. Vom comunica, in perioada urmatoare, si cati au acceptat locurile de munca. Noi intelegem ce se intampla in Europa si in lume si facem acest lucru pentru a ajuta comunitatea si pentru a combate infractiunile", a declarat Christian Ciocan.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu