marime text:

Cazul bebelusului caruia medicii i-au rupt mana la nastere: niciun vinovat, dupa doi ani de zile!

Protest tulburator, la Ploiesti, unde o mama indurerata asteapta de doi ani pedepsirea celor care i-au nenorocit copilul. La nastere, lui Alexandru i-a fost fracturata o mana, iar cealalta i-a fost smulsa din umar si este acum complet paralizata.
Cazul bebelusului caruia medicii i-au rupt mana la nastere: niciun vinovat, dupa doi ani de zile!

Stie doar ca dosarul copilului sau bate pasul pe loc. Cu exact doi ani in urma, medicii de la Ploiesti au ales sa nu scoata bebelusul prin cezariana, nici dupa 11 ore de travaliu. Medicii au recunoscut ca au rupt cu buna stiinta manuta stanga a copilului, ca sa-l poata scoate din trupul mamei. Iar nervii bratului drept au fost sfasiati - au constatat ulterior neurologii - ducand la paralizie totala, de la umar in jos.

Dupa doi ani de chin, femeia a mers cu baietelul la maternitatea unde s-a petrecut totul si la politie, cerand sa i se faca dreptate. 

Copilul a fost operat in Germania, trimis acolo de statul roman.

Mamei aflate la primul copil i s-a spus clar: nimeni nu e de vina. Ca un amanunt, directorul maternitatii din Ploiesti este si vicepresedinte la Colegiul Medicilor, care a judecat plangerea de malpraxis.

Ultima sansa e asadar ancheta penala, in care medicii sunt acuzati de vatamare corporala grava. De sase luni, anchetatorii le spun parintilor ca asteapta dosarul din Bucuresti, de la Institutul Mina Minovici. Cei de la institut n-au putut fi insa contactati. 

Medicii germani il cheama acum din nou pe Alex. Vor sa incerce inca o varianta chirurgicala, fara sa ceara un eurocent. Pentru drum si cazare trebuie sa plateasca insa parintii. Statul nu mai da un leu pana la finalizarea anchetei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu