marime text:

Case cat blocurile si masini de lux, in asta si-au investit banii din spaga politistii si vamesii de la Siret

Tot lotul Siret ramane dupa gratii. Este vorba despre cei 59 de politisti de frontiera si vamesi arestati preventiv in cel mai rasunator dosar de coruptie din istoria recenta a Romaniei.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Dupa audieri maraton, cei patru judecatori au aflat ca angajatii statului erau atat de harnici incat strangeau pe tura din spaga si cate 25.000 de lei. Dar n-au irosit banii fara rost. Unii i-au investit in masini scumpe, altii in apartamente sau in case cat niste blocuri.

Pe strada Castanilor din orasul Siret statea agentul sef Mihai Tocila. Barbatul a lucrat pana miercuri ca politist de frontiera in Vama Siret. Locuinta are doua etaje. Multora li se poate parea cam impozanta ca sa fie ridicata dintr-o leafa de slujbas la stat de pana-n 2.000 de lei.

In vecinatate, pe Vasile Alecsandri locuia un vames. Nici Simion Coroliuc nu s-a uitat la bani cand si-a facut vila care dominna peisajul plin de case batranesti. Constructie noua a fost terminata de cel mult un an. Vecinii stiu cu ce se ocupa proprietarul, dar se feresc sa vorbesca prea multe.

In Suceava, pe strada Grigore Vindereu, isi are adresa Radu Lucanu, si el din lotul Siret. Si-a cladit casa in doar cateva luni, spun cunoscutii.

Cei mai multi dintre barbatii retinuti sunt agenti si nu aveau functii mari. Exceptie face doar comisarul sef  Aurel Anea. Are 46 de ani si pana la jumatatea lunii decembrie a fost seful vamii. A fost mutat apoi pentru ca avea rezultate slabe, pentru ca, in mod ciudat, in luna ianuarie sa se intoarca in functie. Acum Anea este arestat preventiv pentru luare de mita si constituire de grup organizat.

Si in 2009 a fost vizat intr-un scandal care viza tot fapte de coruptie. La vremea repectiva era trimis disciplinar, timp de sase lui, pe o frontiera din vestul tarii. Comisarul detine impreuna cu sotia un apartament si o casa in Suceava si inca una in judetul Constanta.

Avocatii celor  59 de suspecti vor face recurs si cer ca acestia sa fie judecati in stare de liberate. O decizie in acest sens va lua Instanta Suprema.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu