marime text:

Au racolat copii si i-au obligat sa cerseasca pentru ei! I-au "recompensat" cu droguri

Procurorii brasoveni au scos la iveala o retea care racola copii saraci si ii trimitea la cersit. Patru minori din Brasov si patru din Timisoara au fost exploatati in acest fel vreme de o jumatate de an. Daca adunau destui bani, copiii erau recompensati cu droguri. Politistii au reusit sa-i retina pe toti cei 5 membri ai retelei, iar victimele lor au fost redate familiilor.
Au racolat copii si i-au obligat sa cerseasca pentru ei! I-au recompensat cu droguri

Copiii provin din familii dezorganizate sau cu probleme grave de ordin financiar. Li s-a dat aurolac, iar copiii au dobandit dependenta fata de aceasta substanta psihotropica. In acest fel, traficantii le-au creat copiiilor si o dependenta fata de ei, pentru ca de unii singuri nu aveau cum sa-si procure drogul.

Cei patru indivizii ii obligau sa le aduca pe zi intre 50 si 100 de lei si in situatia in care aceasta suma nu era "produsa", copiii erau batuti crunt.

Politistii spun ca parintii pierdusera de mult urma copiilor, care au intre 10 si 15 ani. Cei mai multi fugisera de acasa, iar traficantilor nu le-a fost greu sa-i determine sa cerseasca pentru ei pe strazile din Brasov si Timisoara.

Racolati tot de un minor, copiii erau tinuti in conditii inumane, in cladiri dezafectate, cu haine rupte si fara mancare. Ziua erau trimisi la cersit, iar daca seara nu aduceau suma ceruta, erau batuti cu salbaticie.

Toti cei cinci membri ai retelei au fost prinsi de politisti dupa ce au fost urmariti mai bine de doua luni. Ei au primit mandate de arestare preventiva si risca pedepse de pana la 20 de ani de inchisoare pentru trafic de minori

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu