marime text:

Arestat dupa ce a luat mita de la un preot, ca sa-i ajute sotia sa devina profesoara de religie

Dorinta unei preotese din Olt de a obtine un post de dascal de religie la scoala din satul ei a dus in cele din urma la o ampla ancheta. Vazand ca nu e chip sa o vada titulara, sotul ei, preotul, i-a platit 20.000 de lei unui om de afaceri care i-a promis ca va infuenta pe cineva din inspectoratul scolar in favoarea preotesei.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cand nu s-a tinut de cuvant, oamenii l-au denuntat si luni politistii l-au luat pe sus.

Toata povestea a inceput in 2009 insa abia acum anchetatorii au avut si probe solide ca sa il retina pe barbat. In fata anchetatorilor, a sustinut ca banii au fost luati de fapt de la preot cu titlul de impumut.

Omul are o firma care face afaceri cu inspectoratul scolar, asa ca avea usor trecere la sefii institutiei. L-a auzit pe preot nemultumit ca sotia lui nu avea post de titular, ci doar de suplinitor, la scoala din localitate si s-a oferit sa il ajute. Fireste, contra cost.

Omul bisericii a platit banii ceruti in doua transe, asteptand apoi ca lucrurile sa se rezolve. Insa, la examenul de titularizare, preoteasa a obtinut doar nota 1,45.

Omul de afaceri i-a linistit si le-a spus ca totul se va rezolva la contestatie, intrucat ii ceruse anterior femeii sa faca un semn cu pixul pe lucrare, ca sa poata fi recunoscuta la corectare. Fireste, lucrurile nu au stat asa, iar preotul l-a reclamat la politie.

Barbatul a primit luni mandat de arestare pentru 29 de zile si risca pana la 13 ani de inchisoare. In aceast caz mai sunt cercetati inca trei inspectori scolari, banuiti ca ar fi primit si ei cota parte din banii preotului.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu