marime text:

Ancheta pentru malpraxis! Baietelul intrat in coma la "Grigore Alexandrescu", transportat la Viena

Baiatul de 9 ani, care a fost operat la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti si a intrat in coma, a plecat luni seara spre o clinica din Viena, cu un avion. Parintii ii acuza pe doctori ca in timpul interventiei au ramas fara sange si i-au lasat creierul neoxigenat.
Ancheta pentru malpraxis! Baietelul intrat in coma la  Grigore Alexandrescu , transportat la Viena

Sebastian a fost transferat saptamana trecuta de la Craiova, unde doctorii il diagnosticasera cu un chist. Altul a fost diagnosticul in urma investigatiilor din Bucuresti: medicii spun ca si-au dat seama ca are de fapt o tumoare pe glanda suprarenala dreapta si au decis sa intervina chirurgical.

Miercuri, au intrat cu el in sala pentru extirpare. Interventia a durat peste patru ore, iar parintii spun ca la un moment dat au observat cum niste asistente au iesit agitate si au inceput sa alerge dupa sange. Copilul suferise o hemoragie. In cateva ore, familia a fost anuntata ca lui Sebastian i-a fost afectat creierul din cauza lipsei de oxigen. Oamenii dau vina pe doctori.

"E o neglijenta sa nu stii tu ce iti trebuie in sala, nu au fost preagtiti, copilul era santatos, canta la pian", spune tatal lui, Marius Bunica. Mama lui, Lorena Bunica, completeaza: "Au alergat dupa pungi de sange, trei de sange si doua de plasma, copilul nu s-a mai trezit, a facut hipoxie, ca nu i-au dat sange".

Medicul care a condus interventia chirurgicala spune ca hemoragia era inevitabila, mai ales ca tumoarea cuprindea si o vena importanta. Specialistul respinge acuzatiile de neglijenta. "Copilul nu a ramas nicio clipa fara sange, ca avea tot timpul transfuzia, hipoxia poate fi o complicatia la o astfel de interventie, supraenala se ocupa cu hormonii, da peste cap metabolismul... ", spune dr. Ioan Basca, medic chirurg la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

Cei din conducerea spitalului au inceput o ancheta interna.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu