marime text:

Ai grija ce si cat spui pe internet! Hotii stau la panda!

"Mi-am cumparat un colier superb, dar nu-l iau in vacanta, asa ca o sa-l port abia dupa ce ma intorc!"  Un astfel de mesaj, aparent inocent, postat pe internet, va poate transforma intr-o victima a hotilor.
Ai grija ce si cat spui pe internet! Hotii stau la panda!

Politistii si specialistii in criminalitate informatica avertizeaza ca socializarea virtuala trebuie sa aiba limite. Este bine sa nu dam prea multe detalii despre viata sau despre locuinta noastra. Le pot citi si infractorii, nu doar prietenii.

Doi americani au fost jefuiti in timp ce se aflau la un spectacol. Hotii au aflat ca sunt plecati de acasa de pe un site de socializare, unde cei doi postasera un mesaj prin care isi anuntau lipsa. Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar in imagini pagubitii l-au recunoscut pe hot. Era un prieten virtual.

Astfel de cazuri sunt intr-o crestere exploziva, spun ingrijorati politistii, iar Romania nu face exceptie.

Informatii precum numele complet si data nasterii ii ajuta pe infractori sa va fure identitatea. Nu mai punem la socoteala adresa si detalii de genul "mi-am cumparat o bijuterie noua" sau "plec in vacanta de maine". Cei mai vulnerabili raman insa copiii.

In ceea ce-i priveste pe cei mici, infractiunile merg de la aflare de informatii confidentiale despre familie pana la pornografie infantila sau chiar trafic de minori.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu