marime text:

Afacere profitabila, dar ilegala! Un barbat din Lugoj vindea arme fabricate de el. VEZI cat costau

O filiera care fabrica pusti si munitie pentru oricine isi dorea o arma letala, dar nu voia sa-si bata capul cu acte, a fost doborata luni, dintr-un foc.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.



Dupa ce i-au ascultat si i-au privit cu lunile, procurorii DIICOT au retinut 11 invidizi care aveau legaturi cu periculosul atelier, din judetul Timis. Pentru 150 de euro, cine se dorea inarmat pleca multumit de acolo.  

Procurorii DIICOT sustin ca Vasile Habagau primea comenzile pentru arme, iar Nicolae Botizan avea matritele pentru munitie. Erau tare ocupati. Comezile curgeau, clientii erau nerabdatori sa-si vada pustile. Anchetatorii erau ochi si urechi la toata afacerea de mai bine de un an.

Confectionarul de arme lucra in atelierul sau din comuna Cliciova, judetul Timis, dar si acasa la iubita lui din Lugoj, care stia cu ce se ocupa si incerca sa-l protejeze.  

Dupa ce armele si munitia erau gata, se vindeau mai departe prin intermediul celorlati membrii ai gruparii. La perchezitiile facute in casele suspectilor, procurorii de la crima organizata au gasit 12 arme gata facute, dar si zeci de tevi ori paturi de pusti.

Armele artizanale erau folosite de membrii gruparii, dar si de clientii lor, la braconaj.

Pustile erau un pericol pentru cei care veneau la partide de vanatoare legale, dar la care participau si vanatori care nici macar nu aveu un permis de port arma si foloseau aceste arme artizanale. O astfel de pusca s-ar fi putut descarca accidental in orice moment sau proiectilul ar fi putut sa aiba o traiectorie complet necontrolata.

Pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, cei implicati in dosar risca 15 ani de inchisoare.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu