marime text:

A scapat cu viata din mainile piratilor cu ajutor din interior - bucatarul a facut front comun cu captivii

"As face tot ce este omeneste posibil ca sa-l ajut sa aiba o viata mai buna" - spune un marinar roman despre salvatorul sau. Omul, satul poate de periculosii sai tovarasi, a avut grija de captivi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Iar cand a prins un moment prielnic, i-a ajutat sa dea alarma si sa cheme navele de razboi din Golful Aden, in ajutor.
Virgil Cretu a avut ghinionul sa ajunga in mainile temutilor pirati somalezi, pe 2 februarie: "Intre timp am dat S.O.S., au venit trupele NATO, piratii le-au cerut sa plece, altfel ne impusca unul cate unul."
 
El a avut insa si marele noroc de a le scapa printre degete briganzilor din Cornul Africii. Tot gratie unui somalez, nimeni altul decat bucatarul piratilor.
 
Virgil Cretu, marinar: "Aveam un telefon ascuns. El ne-a adus o cartela, vorbeam pe ascuns in Romania, in Siria, fiecare ce probleme avea... Somalezul fura apa si mancarea de la pirati si ne-o dadea noua."
 
Marinarii erau constienti ca omul isi pune viata in pericol ajutandu-i, dar stiau la fel de bine ca el era singura lor sansa de scapare. La un moment dat, bucatarul le-a adus si arme. Numai ca, in momentul in care captivii se pregateau sa-i atace pe pirati, acestia s-au luat la cearta, iar pe punte au inceput sa suiere gloantele in toate directiile...
 
Virgil Cretu, marinar: "Eu am cazut la mijloc, intre ei, intre focuri si atunci un glont m-a atins, a intrat prin spate si mi-a iesit prin partea cealalta..."
 
Din nou Virgil a avut noroc. A supravietuit si pentru ca ceilalti colegi de captivitate au apucat sa cheme forta navala internationala in ajutorul lor. Un elicopter spaniol a survolat cargoul pe care se aflau marinarii rapiti, si, decat sa fie prinsi sau omorati, piratii au preferat sa bata in retragere. Intors la Tulcea, langa familie, marinarul norocos nu l-a uitat pe somalezul care le-a salvat vietile.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu