marime text:

34 de masini recuperate de politisti in ultima saptamana!

Politistii romani au depistat, in ultima saptamana, cu ajutorul sistemului informatic Schengen, 11 persoane urmarite international, precum si 34 de masini declarate furate, informeaza, duminica, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).
34 de masini recuperate de politisti in ultima saptamana!
"In urma consultarii Sistemului Informatic Schengen si prin schimbul suplimentar de informatii prin intermediul Birourilor SIRENE, autoritatile de aplicare a legii din Romania au depistat, pe terioriul tarii noastre, 77 de persoane care fac obiectul unor semnalari introduse de celelalte state membre Schengen. Astfel, politistii romani au pus in aplicare 15 mandate europene de arestare si au depistat trei persoane disparute de la domiciliu. Totodata, dintre cele 44 de obiecte identificate, 34 sunt autoturisme", informeaza IGPR, in comunicatul de presa de duminica.
 
Potrivit sursei citate, 11 dintre cele 77 de persoane depistate erau date in urmarire la nivel international de autoritatile romane, noua dintre ele avand emise pe numele lor mandate europene de arestare.
 
Astfel, in Brasov au fost prinse doua persoane date in urmarire de autoritatile cipriote, acestea fiind duse in fata unui complet de judecata, care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile, in vederea extradarii.
 
Politistii din Vaslui au prins o persoana urmarita de autoritatile germane, pe numele ei fiind emis un mandat european de arestare. Cetateanul in cauza a fost dus la Curtea de Apel Iasi, care a decis arestarea preventiva pentru cinci zile, "in vederea declansarii procedurii de predare".
 
Un alt urmarit international a fost identificat in Caras, altul in Galati iar altul la Filiasi, cei trei fiind dati in urmarire de Germania, Portugalia si, respectiv, Italia.
 
Dintre cele 34 de masini descoperite, IGPR da ca exemplu un Volkswagen Golf Plus, oprit pentru un control in trafic in judetul Prahova. Politistii au verificat masina si au ajuns la concluzia ca fusese data ca furata din Italia, confiscand-o.
Biroul SIRENE (Supplementary Information Requested at National Entries) a aparut ca urmare a necesitatii schimbului de date si informatii suplimentare privind semnalarile de interes Schengen. Acesta este singurul punct de contact intre autoritatile de aplicare a legii din doua state membre in legatura cu informatii suplimentare la o semnalare din Sistemul Informatic Schengen, precizeaza IGPR.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu