marime text:

29 de arestati in dosarul "caracatitei" care voia sa controleze institutiile statului roman

Fostul secretar general de la Interne, mai multi vamesi, dar si oameni de afaceri implicati in poveste au parasit in dube Instanta Curtii Supreme. Procurorii i-au convins pe magistrati ca cei acuzati de evaziune fiscala sau trafic de influenta sunt un pericol social.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Fostul secretar general al Ministerului de interne a plecat incatusat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa mai bine de 20 de ore state in sala de judecata, Laurentiu Mironescu nu i-a convins pe magistrati ca poate fi cercetat in libertate. Rand pe rand, la iesirea din incaperea unde s-a dat sentinta, si ceilalti arestati au iesit cu catuse.

Pe holuri au ramas pungi si recipiente golite de apa, aduse de rudele celor 28 de acuzati de la Constanta. I-au sustinut intreaga noapte si, chiar daca ordonantele de retinere expirasera la un moment dat, niciunul dintre invinuiti nu a parasit curtea suprema.

In fata judecatorilor, o singura persoana din tot lotul a recunoscut ca dadea bani intermediarilor din port ca sa nu mai plateasca taxele pe marfa adusa din China.

Anchetatorii au sustinut in fata magistratilor ca, inca de anul trecut, se formase o adevarata caracatita ale carei capete erau senatorul Mircea Banias si secretarul general de la Interne, Lucian Mironescu. Din retea ar face parte sefi sau executanti din cadrul vamii portuare Constanta, comisionari vamali si patroni de firme.

Singurul cercetat in libertate este senatorul PDL Mircea Banias, acuzat de trafic de influenta. Banias i-ar fi cerut unui director din port 200 de perechi de pantofi sport si 200 de echipamente sportive - marfuri care figurau confiscate. In schimbul produselor, acesta i-a promis ca il va ajuta cu mai multe proiecte  de care respectivul ar fi fost interesat.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu