marime text:

Vamesii si politistii de frontiera de la frontiera de Vest, retinuti pentru luare de mita, dusi la Bucuresti cu elicoptere

Dupa vamilie din Moldova, e randul celor din vestul tarii sa fie curatate. Zeci de politisti, mascati si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie au facut perchezitii la punctele de trecere a frontierei de la Stamora Moravita si Naidas.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Au ridicat vamesi cu zecile si i-au trimis direct la audieri, la Bucuresti. Ii banuiesc ca au inlesnit si ei traficul de tigari dinspre Serbia. In timpul operatiunii, mai bine de doua ore, nimeni nu a iesit si nu a intrat in tara.

Vama Stamora Moravita, aflata la granita cu Serbia, a fost blocata in jurul orei sase, dupa ce doua autocare pline cu politisti si ofiteri DGA au ajuns acolo sa faca cercetari. Acelasi lucru s-a intamplat si la vama Naidas, din Caras Severin.

In paralel, au loc peste 130 de descinderi la domiciliul mai multor politisti si vamesi, iar drumurile de acces inspre vama au fost impanzite de filtre ale politiei. In apropierea punctelor de trecere a frontierei, atat in Timis, cat si in Caras au fost aduse cate doua elicoptere care ii vor duce pe suspecti la audieri.

Intreaga actiune este coordonata de la Bucuresti, si este similara celei de saptamana trecuta de la Vama Siret, din judetul Suceava, in urma careia sunt cercetate penal 59 de persoane.

Actiunea i-a luat prin surprindere atat pe politistii de frontiera, cat si pe vamesii de la Stamora Moravita. Anchetatorii au perchezitionat fiecare ungher din cladirea punctului de trecere a frontierei. Nici macar nu au mai asteptat ca suspectii sa le aduca cheile de la dulapurile metalice si le-au taiat cu flexul. Pe campul din apropiere au aterizat doua elicoptere care asteptau sa-i preia pe suspecti.

Cei care au trecut in aceasta dimineata prin vama n-au inteles prea multe din toata actiunea, dar au avut de asteptat.

La vama Naidas au fost retinute aproximativ 40 de persoane, insa doar 20 vor ajunge la Bucuresti. Surse din randul anchetatorilor spun ca de mai bine de un an de zile supravegheau activitatea celor care au inlesnit trecerea contrabandistilor incarcati cu tigari.

In paralel cu descinderile de la vama, si in Arges, Bucuresti, Ilfov, Dolj, Olt, Giurgiu, Galati, Maramures, Suceava, Arad si Dambovita s-au facut perchezitii. Cele mai multe in Arges, unde contrabanda cu tigari si alte produse pentru care nu se plateau accize, era in floare.

Mare parte din marfa tranzitata prin vestul tarii ajungea aici.

La actiune au participat mai multe echipe ale Serviciului Roman de Informatii, la fel ca la operatiunea de la vama Siret. In total, 40 de persoane ridicate la aceste descinderi vor fi audiate la Tribunalul Arges.


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu