marime text:

100 de roiuri de albine potential ucigase se indreapta spre Timis! Au facut deja prima victima

Moarte cumplita pentru un fost consilier local dintr-o comuna din Timis. La 61 de ani, omul a sfarsit in chinuri, dupa ce a fost intepat de un roi de albine. Avea o experienta de peste 25 de ani in albinarit si fusese chemat de fratele sau sa-l scape de un roi care si-a facut stup in podul casei sale.
100 de roiuri de albine potential ucigase se indreapta spre Timis! Au facut deja prima victima

L-a ajutat si un prieten, dar cand l-a lasat singur pentru cateva minute, albinele l-au atacat. Disperat, fratele barbatului a incercat sa-i dea primul ajutor. Omul avea fata si gatul umflate din cauza intepaturilor. A sunat imediat la 112 in speranta ca medicii il vor putea salva, dar din pacate nu mai era nimic de facut.

Apicultorii spun ca a facut o mare greseala ca le-a deranjat seara. Mai mult, desi avea experienta mare in domeniu, a refuzat sa isi puna masca de protectie pe fata. Cel mai probabil, spun medicii, a facut un soc anafilactic din cauza intepaturilor si a murit.

Cei care au experienta in domeniu ne avertizeaza ca in perioada imediat urmatoare este posibil ca mai mult de 100 de roiuri de albine sa se indrepte spre satele din Timis. Sunt foarte agresive, mai spun ei si ne sfatuiesc sa ne ferim sa le derajam stupii.

Pur si simplu socata de intamplare, Silvia Birovescu, fiica barbatului, nu-si poate explica de ce l-au atacat albinele: "Tata stia cum sa se comporte cu ele. Avea o biblioteca de carti, citea, se informa si din cauza asta nu purta masca si nici nu dadea cu fumigena. Nu stiu, nu-mi explic cum s-a intamplat".

Parerea lui Ioan Luchis, apicultor si el, e ca s-a dus cand nu trebuie la ele: "Probabil ca s-a dus noaptea iar noaptea nu e bine sa te duci la albine. Cred ca le-a agitat. Si daca le agiti sunt periculoase".

Dan Ciublea, vicepresedintele Asiciatiei Apicultorilor Timis, spune cand sa ne asteptam la o invazie de roiuri potential ucigase: " La sfarsitul lunii mai, iunie. Din cauza ca iarna a fost lunga, albinele s-au dezvoltat foarte bine pe cale naturala si din cauza ploilor ele nu au putut sa manance florile de salcam".

Daca prin gospodarie vi se instaleaza un roi de albine, aveti grija sa nu-l deranjati si sunati la 112.


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu