marime text:

Oamenii de stiinta sustin: Extraterestrii incearca sa ne contacteze printr-un Twitter cosmic

Doi cercetatori americani spun ca civilizatiile extraterestre incearca sa ne contacteze printr-un sistem similar cu reteaua Twitter. ET ne trimite semnale scurte si directe, nu mesaje continue, raspandite pe toata suprafata globului, sunt de parere specialistii.
Oamenii de stiinta sustin: Extraterestrii incearca sa ne contacteze printr-un Twitter cosmic
Un fizician californian, dr. James Benford, presedintele Microwave Sciences Inc., a spus ca apropierea civilizatiilor extraterestre de noi s-ar face mai curand discret, nu ar fi un act de mare amploare.
 
James Benford si fratele lui, Gregory Benford, care este astrofizician la Universitatea din California, au studiat activitatea SETI (Centru de cercetare extraterestra) din punctul de vedere al unui extraterestru. Au spus ca este posibil ca SETI sa fi avut o abordare gresita a fenomenului extraterestru in ultimele cinci decenii.
 
Pana acum, cercetatorii au captat doar semnale foarte scurte venite din spatiu. In ciuda celor 50 de ani de cercetare in domeniu, inca nu a fost descoperita o dovada palpabila a existentei unei civilizatii extraterestre. Dar cu toate acestea oamenii de stiinta sunt absolut convinsi de existent ei, tocmai din cauza acestor indicii.
 
Indiferent de forma de viata, evolutia inseamna economia de resurse”, a spus Gregory Benford. “Audiovizualul este scump si ca sa transmiti un semnal la mii de ani lumina implica consumarea de resurse importante”, a mai spus el. El este convins ca extraterestrii au in vedere aceste aspecte si fac eforturi si ei, ca si oamenii, de a comunica cat mai eficient si mai ieftin.
 
Cei doi frati cercetatori au spus ca in toata aceasta perioada SETI a fost concentrat sa receptioneze tipul gresit de semnale si din directia gresita. Au sugerat ca antenele ar trebui sa fie indreptate spre centrul galaxiei noastra, Calea Lactee, decat sa fie concentrate pe stelele din apropiere.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu