marime text:

Muzica periculoasa - sunetele ce pentru unii tin loc de droguri si medicamente

Este vorba despre niste sunete repetative care asculate alternativ si la intensitate diferita ar putea, sunt de parere unii specialisti, sa dea dependenta. Medicii neorologi si psihologii spun ca cei care asculta astfel de muzica pot avea tulburari de comportament, stari depresive si ganduri sinucigase. 
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Astfel de melodii au aparut recent si au prins in randul tinerilor pentru care Internetul e a doua casa. De atfel, fisierele I-dose sunt vandute numai in lumea virtuala si promit rezolvarea unor probleme... medicale chiar.

Jeni Chiriac, psiholog: nu as recomanda o astfel de "autoterapie" sau inducere de senzatii tari pentru ca ele te reduc la o singura unda ingustandu-ti foarte mult campul constiintei. Tu nu poti stii ca adolescent ce stari iti poate trezi sau ce stari pot alimenta mai ales pe ceea ce inseamna inductii, sugestii care pot fi mai mult sau mai putin constructive"

Specialistii in domeniul sunetelor au gasit explicatia pentru care melodia cu pricina ar putea induce anumite stari.

Adrian Petrescu, inginer de sunet: "Poti sa ametesti ascultand succesiv anumite frecvente in urechea stanga si in urechea dreapta in viteza, stanga dreapta - stanga dreapta. Este vorba de orice fel de frecventa, inclusiv de cele pe care nu le auzim, nu le percepem dar ele se inregistreaza in creier"

Efectele insa asupra psihicului ar putea fi grave, spun medicii specialisti in neurologie.

Ovidiu Bajenaru, Medic Neurolog "La frecventele respective se genereza aparitia unor circuite stabile in creier care concomitent cu dopamina fac sa se activeze si alte elibereze alti mediatori chimici inclusiv acele endorfine care produc placere"

Nu exista vreo lege care sa interzica descarcarea sau ascultarea pe internet a acstui tip de muzica. Autoritatile din Statele Unite insa au inceput sa investigheze acest fenomen pentru a decide ce masuri sa ia.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu