marime text:

Blestemul "Baietelului in lacrimi" - tabloul care nu arde niciodata!

Tabloul pe care niciun pompier nu l-ar primi in casa lui a produs o adevarata isterie in Anglia la sfarsitul anilor 90. Despre "Baietelul in lacrimi" se spune ca nu doar rezista la incendii, dar le si provoaca!
Blestemul  Baietelului in lacrimi  - tabloul care nu arde niciodata!

In 1985, casa unei familii din Yorkshire era inghitita de flacari, dar pompierii au descoperit in urma dezastrului un tablou neatins de foc. Sute alte persoane au raportat incidente similare, in urma carora "Baietelul in lacrimi" a supravietuit.

Cei de la The Sun chiar au lansat o campanie prin care au adunat tablourile si le-au dat foc sub supravegherea unui pompier. 2.500 din cele 50.000 de copii au fost distruse in acest proces.

Legenda spune ca baiatul din poza era un orfan pe care pictorul Bruno Amadio l-a adoptat dupa ce parintii acestuia au murit intr-un incendiu. Studioul artistului a luat foc la scurt timp, iar baiatul a fugit. Zece ani mai tarziu a fost gasit mort in Barcelona, intr-o masina arsa complet.

Neincrezator in povestea de pe internet, scriitorul si comicul englez, Steve Punt a vrut sa verifice rezistenta la foc a uneia dintre copii. A dus-o intr-un laborator de test unde in fata tabloului a fost pusa o flacara uriasa. Desi rama tabloului a prins foc, conturul baiatului a ramas neatins, focul stingandu-se pana sa-l atinga.
 
Exista totusi o explicatie pentru modul in care tablourile supravietuiesc in incendii. Firele de care sunt agatate ard primele, tabloul cade cu fata in jos si ramane mai putin expus la foc si fum.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu