marime text:

Sexul intre elev si profesor - CrimeTime Live Show cu Elena Lasconi! VEZI INREGISTRAREA EMISIUNII

E greu de spus cum poate un cadru didactic sa isi puna in pericol nu doar cariera, ci si libertatea, in momentul in care este implicat intr-o relatie nepotrivita pentru un elev. Si totusi, aceste cazuri - devenite o obisnuinta in Statele Unite - au inceput sa apara si la noi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Subiectul a fost dezbatut miercuri, de la ora 14.00, la Crime Time Live Show. Invitatii Elenei Lasconi a fost Anca Craciun, director de scoala si psihologul Jeni Chiriac.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariukitty (2011-05-11 14:44:39)
tema dezbatuta de Dvs este extraordinara. dar haideti sa vedem si celalalt punct de vedere. ce spuneti daca un profesor se indragosteste de o eleva. atunci cum vedem lucrurile in momentul in care face declaratii de dragoste. e adevarat ca intre timp eleva e studenta si nu mai au nici o legatura in sistemult de invatamant. si profesorii se indragostesc de elevi. ce e de facut acum???
raspunde »
turi gabor (2011-05-11 14:38:45)
un profesor indiferent de sex trebuie sa respecte deontologia o asemenea relatie nu poate avea o baza tinand cont si de diferenta de varsta si mai ales de transformarile psihice pe care le are un adolescent aflat la pubertate dureros ca se intampla asa ceva dar acest faptse intampla la scara mondiala indiferent de cine ce spune vina este a amandurora dar mai ales a dascalului care incurajaza aceasta relatie
raspunde »
carmen (2011-05-11 14:31:42)
foarte interesat acest subiect.este adevarat ani trec generatile se schimba acum toti elevi merg la scoala foarte sumar fetele merg la scoala imbracate cu o fusta cat o palma atunci sa nu ne mai miram de ce au relati cu profesori si de ce sunt atatea violuri,in 89 cand eram eu la scoala nu era asa ceva nu se mergea fardat la scoala cu fuste scurte aveam si noi o uniforma decenta imi pare rau ca s-a ajuns in asemenea stagiu ca nu ne dam seama cat de rau s-a schimbat generatile
raspunde »
ADRIAN (2011-05-11 13:53:04)
Asa e Sergiu..dar nu ar trebui sa ne preocupe varsta sua diferenta de varsta mai precis..ci SCOPUL in sine! Adica sunt impreuna pentru ca se iubesc sau pt a obtine o nota mai mare.Ceea ce pot sa iti spun este ca profesorii care practica asa ceva ii detest si acest lucru se afla mai devreme sau mai tarziu si deja este formata o imagine despre acest profesor.Faptul ca tu accepti acest "compromis" cu acel "profesor" pt ca nu il pot numi profesor in acest caz spune multe si despre tine. IN cazul meu asa ceva nu a existat si nici cu alte profesoare cu care am iesit. Deci aici vina apartine ambilor in aceeasi masura..supa parerea mea.
raspunde »
ADRIAN (2011-05-11 13:39:55)
Am avut cateva astfel de relatii.. si pot sa va spun un singur lucru: aceste relatii vin ca urmare si a atitudinii pe care o are profesorul vis-a-vis de tine.Este adevarat ca acest lucru trebuie sa vina din partea ambelor parti. Eu probabil pentru ca sunt mai matur in aceasta abordare si ma ghidez dupa niste pricipii am avut succes sa ies cu profesoarele mele. NU se poate vorbi aici despre ceea ce e deontologic sau nu, deoarece unele relatii au fost de-a dreptu tragi-comice. Prietena mea mi-a devenit profesoara. Acum am si eu o intrebare cum se poate privi o astfel de relatie? Dupa ce eram impreuna de 2 ani a ajuns sa fie profesoara mea. Situatia nu a fost jenanta pentru ca acest lucru se stia. Profesorii au fost de acord si nu au vazut in acest lucru ceva indecent (eram majori). Unii profesori nu au vazut cu ochi buni acest lucru. Si atunci imi pun si eu intrebarea Cine suntem noi sa judecam asemenea relatii daca sunt corecte sau nu? Si un aspect care nu este recunoscut si l-am observat fiind direct implicat: O relatie Profesor eleva este mai rezonabila decat o relatie PROFESOARA -ELEV. Unii poate au impresia ca exagerez dar va asigur ca sunt cat se poate de obiectiv si nu am nici un interes sa afirm altceva. Aceasta a fost o parte frumoasa a vietii mele care a trecut, dar vreau sa inteleaga opinia publica si cei care condamna aceste relatii ca nu este asa de usor si simplu sa judeci niste oameni in alb sau negru. Voi urmari cu interes emisiunea dvs si chiar as dori sa vad si reactii. Va multumesc.
raspunde »
Sergiu (2011-05-11 13:37:55)
Asta este o problema atunci cand diferentele sunt prea mari sau scopul acestor "iubiri" . Daca o eleva de clasa a 12-a se indragosteste de un profesor foarte tanar 25/26 de ani si profesorul simte acelasi lucru nu este o mare problema.O mare problema sunt relatiile sexuale intre profesori si elevi pentru anumite favoruri (o nota mare,sa treaca clasa etc...)
raspunde »