marime text:

Amenintarea din cer - va fi Pamantul distrus de un ASTEROID URIAS? CrimeTime Live Show

Un asteroid gigant, care cantareste 55 de milioane de tone si care va trece anul acesta foarte aproape de Pamant, reprezinta un motiv suficient de ingrijorare. Mai ales ca in fiecare zi, intre zece si 20 de meteoriti aterizeaza pe Terra.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Un asteroid poate avea un diametru intre 25 de metri si 10 kilometri. Practic, unul urias ar putea duce la disparitia noastra ca specie, iar sansele nu sunt chiar neglijabile - 1 la 1.000. Impactul cu un asteroid mai mic ar putea sa distruga un oras intreg. Riscul ca acest lucru sa se intample in urmatorii ani e mult mai mare - 1 la 10.

Avem si un precedent. In 1908, un asteroid a ras complet padurea de langa raul Tunguska, din Siberia. Corpul avea doar 30 de metri diametru, adica de zece ori mai putin decat are YU 55, care va trece pe langa Pamant in noiembrie, la o distanta mai mica decat cea a lunii.

Toate aceste lucruri ne duc cu gandul la filmul "Armageddon", iar intrebarea fireasca este: suntem capabili de o interventie, daca nu la fel de dramatica, macar la fel de eficienta?

Ind editia de marti a CrimeTime Live Show, realizatoarea Elena Lasconi i-a avut invitati pe inginerul aerospatial Andrew Bacon, coordonatorul Proiectului de Aparare Planetara si pe astronomul Adrian Sonka.

Emisiunea poate fi urmarita in direct pe www.crimetime.ro si ProCinema, marti, de la ora 14.00.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu