marime text:

Urmasii germanilor deportati in Rusia cer despagubiri de milioane de euro statului roman

Statul roman risca sa plateasca milioane de euro pentru greselile trecutului. Copiii si nepotii etnicilor germani, deportati in gulagurile rusesti, dupa ce armata noastra a intors armele, vor acum bani pentru toata aceasta umilinta. Cam 36.000 de euro de persoana pentru fiecare an de detentie. Problema este ca sunt sute de cereri.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Nimic nu se iarta, totul se plateste. Cu cat, ramane la latitudinea magistratilor Tribunalului Bucuresti, care vor avea de solutionat aproape o suta de procese deschise impotriva statului roman de anumiti cetateni germani. Sunt urmasii etnicilor deportati din Transilvania in Siberia, dupa 23 august 1944.

Majoritatea reclamantilor au angajat o casa de avocatura din Arad, iar pretentiile nu sunt mici.

Ce nu stiu inca nemtii, dar vor afla curand, este ca oficialitatile de la Bucuresti au decis acum cateva saptamani sa limiteze la 10.000 de euro fiecare despagubire ceruta de fostii persecutati politic.

Avocatul Poporului a contestat deja la Curtea Constitutionala ordonanta cu pricina.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariustefan schreiber (2015-11-10 21:27:13)
Buna seara, Va rog sa imi comunicati adresa firmei de avocatura din Arad care se ocupa de despagubirile pentru deportatii nemti(svabi) in URSS.
raspunde »
Stefan Megerle (2015-02-15 15:57:34)
Buna seara, Va rog sa imi comunicati adresa firmei de avocatura din Arad care se ocupa de despagubirile pentru deportatii nemti(svabi) in URSS. Bunicul meu ,fost militar in armata romana a fost deportat in URSS .Va multumesc
raspunde »
Maria Vormittag (2012-06-22 12:57:15)
Toata familia mea a fost deportata,Prizonier, doar mama mai traieste si ma-a inputernicit sa depun Cerere la Bucuresti, am primit Citatie de audiere, dar acum nu stiu cun este contiuarea. Este audiere deschisa? Cunoasteti un advocat ,care ma va putea reprezenta si este de acord, sa primeasca plata, abia dupa cistig? Pt raspuns va multumesc! Maria Vormittag
raspunde »
Roman (2012-02-26 22:18:18)
Sunteti niste nesimtiti cei care contestati drepturile acestor oameni deportati . Ce vina au ei ca a fost Hitler in Germania ? Ei erau si sunt CETATENI ROMANI . Nu ei l-au pus pe Hitler la putere , nu ei i-au persecutat pe evrei , nu ei au bombardat Rusia , ba din contra , este posibil ca unii dintre ei sa fi aparat aceasta tara , cu arma in mana , ei fiind CETATENI ROMANI . Va legati de ei "ca au tupeul sa-si ceara drepturile" , care sunt pe bune dreptate . De ce sa nu ceara statului Roman aceste drepturi ? Nu statul Roman , si-a trimis armata , politia sa ii mane ca pe vite in vagoane si sa-i expedieze in "urss"? Ati stat voi NENOROCITILOR cu arma la tampla anii de zile in lagarele imputitilor de bolsevici ? Dormind pe paturi cu gheatza pe ele de 20 cm , in niste asa zise dormitoare fara geamuri la ferestre si muncind zi si noapte ? Toti acesti oameni iti vor spune ca toate miliardele din lume nu merita chinurile suferite in aceste lagare , mai ales ca nu au avut nicio vina in deportarea lor . La fel va renegati iditotilor si ostasii , nici nu conteaza gradul , care au luptat pe Frontul de Est impotriva rusilor , si care , dupa ce am intors armele au fost prigoniti si trimisi in Gulagurile alora ? Pe Basarabeni la fel ? De ce nu va legati de asa zisul "rege mihai" care a primit bunuri de zeci de mil euro , care ce a facut pt aceasta tara ? Taticul lui , Carol 2 a dat Transilvania si Cadrilaterul de pomana ? De ce nu va legati "justitiarilor" de sleahta asta "portocalie" care ne conduce si ne impovareaza pe toti ? Inainte sa vorbiti mai si ganditi idiotilor , daca ati fi fost voi in locul acestor oameni ati fi urlat ca din gura de sarpe .
raspunde »
david . Calarasi nr. . (2011-09-02 09:50:55)
daca te infratesti cu saracul(boc-boloboc)risti sa devii si tu sarac ca de pot acumula atata nerusinare portocalii lui Base si alui Boloboc,care ar trebuii sa fie perfect orizontal s-au perfect vertical,dar astea nu sant ni-ci macarli.0blicia fie comunismul de vina?Au ajuns niste CLONE,sa produca GENOCIDUL -as dorii ca toti sa fie condamnati nu impuscati ca Ceausescu sa vada ce nelegiuiri au facut in nevoit sa repet spusele inaintasilor,:Muntii nostri AUR poarta,noi cersim din poarta-n poarta.
raspunde »
DAVID IOAN (2011-08-29 09:49:52)
nu doresc nimanui sa sufere din cauza comunistilor ,care l-au deportat pe tata si a suferintei generate de 67ani ca nu am avut posibilitatea de a rosti cuvantul;TATA;.AM inteles ca banii deportatilor sant folositi pentru alegerile portocalii care sufoca cetatenii romaniei dcand tara in haos,oamenii la sinucidere,tinerii la fuga din tara,batranii pensionari la genocid,profesorii la umilinta,bugetari la furaciuni ,iar ceilalti nu stiu cum traiasca cu portocalii deasupra capului.
raspunde »
david ioan rasi .h (2011-08-21 20:16:17)
daca s-a hotarat ca se vor da despagubiri,deportatilor in u.r.s.s,de ce?nu se respecta?nu m-ai exista oameni care au responsabilitate in cadrul iesc ca ajunge un mar(basescu+boc)putred intr-o lada de mere ca s-au stricat toti coducatorii tarii.
raspunde »
Venetic (2011-03-28 19:32:47)
Este drept ca fostii deportati sau urmasii lor sa primeasca despagubiri. Ce vina au avut de pilda cei care in 1945 aveau 18 ani si erau de origine etnica germana? Si care dupa ce s-au intors - cei care au supravietuit - s-au gasit deposedati de tot ce aveau si in plus si fara drepturi civile? Iar "improprietarirea" de la "reforma agrara" din primavara lui 1945 in satele unde traiau si sasi cum s-a facut? S-a uitat ca pamintul sasilor a fost confiscat si apoi dat romanilor? Si ca la "retrocedarile" de dupa 1990 fostii (de drept) proprietari au fost uitati?
raspunde »
Alexej (2011-02-20 05:27:15)
Pentru toti cititorii si indeosebit pentru Mihaela (13.08.2010 ora 09:29:36. Si eu am fost deportat,si parintii,fratii si bunicii mei,toti din Banat in Baragan,dar numai fratele mijlociu primeste asa numita Pensie de Baragan,el fiind Cetatean cu Cetatenie Romana.Eu si Mama nu primim nimic,noi nu mai fiind Cetateni ai Statului Roman,dar posibilitatea de a primii si noi aceasta Pensie exista,DAR NUMAI daca cerem Reinpatriere,cea ce eu in nici un caz nu doresc.In toti anii care i-am petrecut in Romania,am fost batjocurit de Statul Socialist,dupa un timp Comunist si acum sant batjocurit de un Stat asa zis Democrat,iar eu sa cer Cetatenia acestui Stat ? Pentru ce,pentru a face si eu parte din Cetatenii nedrepti ? NU,la judecata cu voi,si sa platiti pana va sar ochii.Nu vreau sa ma inbogatesc de pe urma altora care au fost chinuiti,dar ei nu mai traiesc clipa de acum,unde m-i se acorda dreptul de a da Statul Roman in Judecata,iar Statul fiind Poporul de acum. Si ce,sa dau in judecata pe Parintii s-au pe Bunicii vostrii,care poate nici nu mai traiesc ? Cineva trebuie sa plateasca si ca atare, acestia santeti acum, VOI.
raspunde »
Ciprian (2010-11-28 03:42:53)
@Un-Trecator: Sunt profund impresionat de cat de prost poti sa fii, oportunist si avid dupa bani. Sa nu ma intelegi gresit. Regret mult ce s-a intamplat cu rudele voastre deportate in Rusia, insa cereti bani cui nu trebuie. Sa nu uitam nici faptul ca in timpul razboiului au fost ucisi milioane de oameni nevinovati, doar pentru ca "nu corespundeau standardelor omului superior de rasa ariana". Daca tot e sa ceara careva despagubiri, atunsi sa fie rudele lor, mai intai, cerand despagubiri tuturor statelor implicate in planul lui Hitler de a scapa lumea de "rasele inferioare", apoi urmasii tuturor popoarelor cucerite si batjocorite de huliganii nazisti, etc ... iar voi la urma. V-ati gasit voi, aici in Romania, tara unde totul este posibil (tara tuturor posibilitatilor este SUA; i-am intrecut de mult aici) sa cereti bani ... din buzunarul nostru. Bravo Ali Leonard.
raspunde »