marime text:

Ridicarile de masini sunt ILEGALE - vezi cum poti sa iti iei banii inapoi

O informatie foarte importanta pentru soferii care s-au trezit pietoni in Bucuresti: cei care le-au ridicat masinile au facut-o in mod ilegal, sustine un avocat. Iata si explicatia lui: autoturismele parcate neregulamentar pe marile bulevarde, care apartin primariei generale, nu pot fi luate decat de reprezentantii municipalitatii, nu si ai primariei de sector. Acestia din urma pot ridica masinile doar pe strazile secundare.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Pentru ca exista aceasta hiba legislativa toti cei cei au ramas, raman si vor ramane fara autoturisme dupa ce le-au parcat pe strazile principale pot contesta decizia in instanta si pot spera la castig.

"Am lasat-o cinci minute pe avarii cat am intrat in banca, ca oprirea e interzisa. N-avem locuri de parcare, n-am gasit, am zis ca intram sa luam salariul", povesteste cazul sau un barbat care si-a parcat masina pe bulevardul Decebal din Bucuresti.

Avocatul Gheorghe Piperea considera ca ridicarea masinii este o ilegalitate, pentru ca primaria de sector nu are competenta pe drumurile de care raspunde primaria generala: "Asadar, de doi ani de zile de cand se ridica masini in Bucuresti, aceste ridicari au fost ilegale! Si acest lucru s-a demonstrat si prin hotarari judecatoresti, exista o ierarhie a normelor juridice - o lege nu poate fi completata, amendata, contrazisa de o hotarare de consiliu local".

Cei din primariile de sector se apara. "Ambuteiajul, blocarea traficului se face in sector. Daca primaria Capitalei nu are posibilitatea necesara in acest moment sa decongestioneze traficul, am considerat ca luam noi masura", afirma Marin Avram, director Politia Comunitara, sector 4. 

Si Primaria Capitalei cunoaste problema, dar a tacut in tot acest timp, pentru ca nu a incheiat niciun contract cu vreo firma pentru ridicari de masini. "Intr-adevar nu au voie sa ridice, sunt strazile noastre", spune si Directorul Directiei Juridice din Primaria Capitalei, Andrei Creci.

Saptamana viitoare urmeaza sa fie luata in discutie o hotarare de Consiliu General care sa reglementeze aceasta situatie.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu