marime text:

Transplantat la procuratura de inspectorii ANI: dr. Victor Zota risca cinci ani de inchisoare!

Fostul director al Agentiei Nationale de Transplant este anchetat acum si de procurori, dupa ce investigatia derulata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) a scos la iveala faptul ca a autorizat o singura firma din Romania sa stocheze celule stem, cea in care era asociat.
Transplantat la procuratura de inspectorii ANI: dr. Victor Zota risca cinci ani de inchisoare!
Inspectorii ANI spun ca dr. Victor Zota se afla in conflict de interese si au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 sa continue ancheta pe latura penala.
 
Dr. Victor Zota este membru fondator al unui ONG in care se regaseste si singura firma din Romania autorizata sa stocheze celule stem, autorizatie data de Agentia Naţionala de Transplant, condusa de dr. Zota.
 
Mai precis, Fundaţia Eurocord Romania a fost infiintata de dr. Victor Zota, compania Cord Blood Center (CBC) RO, managerul acesteia, Sergiu Habago, si unul dintre actionari, slovacul Hamid Zohdy. Iar Agentia Nationala de Transplant, al carei director executiv era dr. Victor Zota, a autorizat CBC RO sa detina singura banca de celule stem din Romania.

Victor Zota a fost, intre timp, demis de la conducerea Agentiei Nationale de Transplant, si este acum medic coordonator la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu