marime text:

Taxa de inmatriculare a masinilor second-hand, perceputa in 2008, este ilegala!

Asa a decis Curtea de Justitie Europeana, in cazul unui sofer din Sibiu, care a platit acest bir si a dat statul roman in judecata. Cei care-i vor urma exemplul si vor merge la tribunal pot castiga in baza acestei hotarari, spun juristii.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Responsabilii romani se apara si precizeaza ca vechea taxa a fost schimbata, iar actuala forma este agreata si de autoritatile europene.

Dupa valul de proteste din toata tara impotriva taxei de prima inmatriculare, unii soferi au ajuns pana la Curtea de Justitie a Comunitatii Europene de la Luxemburg. Intr-unul din cazuri, Tribunalul Sibiu a cerut parerea Curtii Europene, pentru o taxa de 2.000 de euro. A fost platita de un roman care-si cumparase o masina din Germania, fabricata in 1997, cu 1.500 de euro, adica mai putin decat taxa.

Dosarul se va intoarce la Tribunalul din Sibiu, care va hotari daca statul roman va restitui banii incasati pe taxa, plus inca 2.000 de euro cheltuieli de judecata, asa cum cer avocatii.

Autoritatile spun ca, desi actuala forma a taxei de poluare a fost acceptata de Comisia Europeana, nu pot estima impactul pe care il poate avea decizia curtii de la Luxemburg.

Decizia de joi spune ca autoritatile romane incalca legislatia europeana, pentru ca dezavantajeaza vanzarea autoturismelor second-hand din tarile europene pe teritoriul Romaniei. Si asta in timp ce autoturismele de pe piata interna, din aceeasi categorie, nu sunt taxate suplimentar.

Concluzia Curtii Europene poate crea un precedent. Soferii care au achitat in trecut aceasta taxa pot si ei sa dea statul in judecata si sa ceara banii inapoi.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu