marime text:

Sorin Ovidiu Vantu ramane in arest! Judecatorii nu au luat inca o decizie in cazul sau

Se prelungeste suspansul in cazul lui Sorin Ovidiu Vantu. Omul de afaceri trebuie sa astepte pana joi dupa amiaza ca sa afle daca o sa fie eliberat sau nu.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Magistratii Curtii de Apel au judecat miercuri recursul si au ramas in pronuntare.

In fata judecatorilor, miliardarul a sustinut ca motivul pentru care a fost aruncat dupa gratii este unul politic, desi procurorii il acuza de favorizarea fugarului Nicolae Popa, tatal FNI.

Sorin Ovidiu Vantu a fost dus la Curtea de Apel Bucuresti cu un autoturism si nu a purtat catuse, ca sa se poata sprijini in baston.

In fata instantei, omul de afaceri a explicat: "Evident ca nu avem de-a face cu un proces, e o problema strict politica, care provine din politica si imi pare rau sa va spun ca institutiile acestui stat fac orice sa-l satisfaca pe acest domn."  

Vantu s-a referit astfel la o intelegere pe care ar fi avut-o cu Traian Basescu, in 2007 cand opozitia incerca suspendarea presedintelui. Atunci omul de afaceri sustine ca i-ar fi oferit sefului statului sprijinul sau. Apoi insa, Basescu i-ar fi cerut sa ii cedeze parti din trust. Pentru ca s-ar fi opus, Vantu considera ca a ajuns acum in arest.

Dincolo de aceste controverse, Vantu este acuzat de favorizarea infractorului. Adica l-ar fi ajutat financiar pe Nicoalae Popa sa fuga din Romania si sa se ascunda in Indonezia desi in tara era condamnat la 15 ani de inchisoare. Procurorii au prezentat si probe in acest sens. Este vorba despre inteceptari ale unor convorbiri telefonice.

Daca Sorin Ovidiu Vantu va fi eliberat din arest sau nu, vom afla joi.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu