marime text:

Si-a maltratat fiicele gemene de 5 luni pentru ca a fost batuta de mama, in copilarie

O tanara de 19 ani din Oradea, care si-a maltratat fiicele gemene de numai 5 luni, a fost trimisa in judecata pentru rele tratamente aplicate minorilor si, cel mai probabil, va fi decazuta din drepturile parintesti.
Si-a maltratat fiicele gemene de 5 luni pentru ca a fost batuta de mama, in copilarie
Procurorii au finalizat, marti, dosarul, dupa doi ani de ancheta si au dispus trimiterea in judecata a Denisei Horvath, o tanara de 19 ani din Oradea, acuzata ca in cursul anului 2008 si-a agresat in mai multe randuri fiicele gemene.
 
"Inculpata a locuit o perioada impreuna cu parintii ei, care au ajutat-o la cresterea copiilor insa, pe fondul unui conflict, in 1 august 2008 s-a mutat intr-o locuinta sociala, situata in acelasi bloc. In aceeasi zi, dupa ce a iesit cu fetitele la plimbare, in parc, inculpata si-a pierdut cumpatul pentru ca pierduse cheile de la apartament si a inceput sa isi loveasca fetitele care plangeau. A doua zi, bunicii copiilor au facut o vizita fiicei lor si au vazut starea grava a fetitelor, motiv pentru care le-au luat si le-au transportat la spital", se arata in rechizitoriul inaintat Judecatoriei Oradea.
 
In urma consultatiilor efectuate la internare, medicii au constatat ca fetitele, la data respectiva in varsta de cinci luni, purtau urmele unor batai crunte. Au fost sesizate autoritatle care au decis separarea mamei de cele doua fetite si plasarea de urgenta a acestora unui asistent maternal profesionist, pana la finalizarea cercetarilor.
 
Potrivit expertizei medico-legale dispuse in caz, fetitele au fost maltratate in mai multe randuri de catre mama lor, prin loviri repetate cu corpuri dure. "Fiind audiata, inculpata a recunoscut ca si-a lovit fiicele, afirmand ca in momentele respective s-a identificat cu mama ei, care a batut-o in mai multe randuri, in timpul copilariei", se mai arata in rechizitoriul procurorilor.
 
Anchetatorii au solicitat decaderea acesteia din drepturile parintesti.
 
"Cele doua fetite au fost intr-o stare extrem de grava, au avut leziuni care au necesitat luni de zile de ingrijiri medicale si au pus in primejdie grava dezvoltarea fizica si intelectuala a acestora. Iar faptul ca si-a pierdut in momentele respective cumpatul, nu este un argument plauzibil. Oricum, va ramane la latitudinea instantei decizia", a declarat pentru MEDIAFAX procurorul Cristian Ardelean, care a efectuat cercetarile.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu