marime text:

Seful vamii din Ploiesti da de inteles ca o parte din spaga ajungea la seful ANAF, Sorin Blejnar!

"Am luat mita 90.000 de lei. O partea ajungea la presedintele S.B.". Este un citat din declaratia suspectului din cererea de arestare intocmita de procurori in cazul Cornel Costea, seful biroului vamal Ploiesti. 
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.S.B sunt initialele presedintelui ANAF Sorin Blejnar, care neaga insa orice legatura cu personajul si ii catalogheaza spusele drept "calomnii". 

Cornel Costea, seful vamii Ploiesti, ar fi recunoscut in fata anchetatorilor ca a primit mita si ca a dat o parte din bani sefilor de la Bucuresti. Procurorii anticoruptie au notat ca: "in perioada octombrie 2010-ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei, din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la presedintele S.B."

"S.B." fiind chiar presedintele ANAF Sorin Blejnar.

Declaratia lui Cornel Costea ar indica nivelul cel mai inalt pana la care ajungea mita si anume chiar seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Cel care are in responsabilitate verificarea tuturor taxelor si impozitelor din Romania, dar si controlul asupra tuturor marfurilor care intra si ies din tara. 

Cornel Costea a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita in forma continua. El ar fi fost sincer in fata procurorilor. Seful vamii din Ploiesti a recunoscut si faptul ca el a dat instructiuni cum si unde sa fie pusi cei 10.000 de lei - mita luata pentru a favoriza unele firme de import-export legume si fructe din Turcia.

Cornel Costea ar fi luat in total 40-50.000 de euro in doar cateva luni, pentru a nu efectua controlul unor TIR-uri pline cu marfa in vama Ploiesti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu