marime text:

Radu Campeanu merge in instanta! Vrea si el despaguri pentru anii petrecuti in temnita

250 de mii de euro vrea fostul presedinte liberal Radu Campeanu, acum in varsta de 88 de ani, din partea statului roman drept despagubire morala pentru cei opt ani petrecuti in temnitele comuniste.  
Radu Campeanu merge in instanta! Vrea si el despaguri pentru anii petrecuti in temnita

Preia practic modelul de la Ion Diaconescu. Fostul presedinte PNTCD a cerut 18 milioane de euro pentru suferintele indurate in celula si a primit acum cateva zile 500.000, printr-o sentinta data de Tribunalul Bucuresti.

Decizia instantei de a obliga statul sa-i plateasca jumatate de milion de euro liderului taranist pentru chinurile din perioada comunista l-a inspirat pe Radu Campeanu.

Radu Campeanu, fost presedinte PNL: "Am aflat si eu din presa de domnul Diaconescu ca a facut procesul asta cu statul si a castigat. Am vorbit cu o avocata sa fac si eu un proces pentru ca am petrecut opt ani si jumatate din viata mea in temnita. Asta mi-a curmat viata profesionala. Din punct de vedere moral, a fost o lovitura naprasnica."

Pe cand avea 26 de ani, Radu Campeanu, atunci lider al tineretului liberal, a fost arestat pentru ca participase la manifestatiile anti-comuniste din februarie 1945. Cea mai grea perioada, isi aminteste seniorul liberal, au fost cei trei ani petrecuti in celula de la Craiova.

Radu Campeanu: "De dimineta pana seara erai intr-o singuratate absoluta. Te uitai sa vezi daca ploua sau nu, m-am luptat si cu frigul, patul era primitiv cu o saltea de rogojina, deci era o maltratare."

Cand vine vorba insa de suma pe care o doreste ca despagubire, gandul ii zboara la jumatatea de milion de euro pe care o va primi Ion Diaconescu. "Mie sa-mi dea si jumatate ca-s multumit", a spus Radu Campeanu.

Actiunea in instanta va fi depusa in cel mult zece zile.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu