marime text:

Politistii si instructorii auto implicati in cazul permiselor ilegale din Capitala raman in arest

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia celor cinci angajati ai Serviciului Permise de Conducere Bucuresti si noua instructori auto, arestati pentru ca in schimbul unor sume cuprinse intre 200 si 300 de euro, ar fi ajutat mai multe persoane sa treaca proba practica a examenului auto.
Politistii si instructorii auto implicati in cazul permiselor ilegale din Capitala raman in arest
Cei 14 au solicitat instantei eliberarea din arest si cercetarea lor in stare de libertate, insa Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri, actiunea acestora.
 
Cei 14 au fost arestati preventiv in 13 ianuarie, un judecator al Tribunalului Bucuresti emitand mandate valabile pana in 10 februarie. Decizia tribunalului a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
 
Arestarea acestora a survenit sesizarii din 29 iunie 2010, catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, de catre Directia Generala Anticoruptie, referitoare la denuntul formulat de catre numita Roxana Giorgiana Ristea. Aceasta arata ca, in 4 mai 2010, instructorul auto Victor Oancea, din cadrul scolii de soferi SC Cym Auto Vic SRL, i-a solicitat suma de 250 de euro pentru a-si folosi influenta pe langa un politist examinator din cadrul biroului examinari auto din Bucuresti, in scopul promovarii probei practice a examenului pentru obtinerea permisului de conducere auto categoria B.
 
In urma verificarilor efectuate, a rezultat ca printre politistii examinatori din cadrul Serviciului Public Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor isi desfasoara activitatea, in cadrul Biroului Examinari, comisarul Lefescu Marian, zis "Lefe", comisarul sef Stefan Gabriel, zis "Mamitu", comisarul sef Constantin Ionel Danut, zis "Dan", comisarul sef Niculae Petru, zis "Babulea"; comisarul Dunca Florin, zis "Mustata"; comisarul Balsanu Stelian, zis "Stelica", "Steli", "Marele Blond", "Ochi albastri" si "Unchiu"; subcomisarul Gaspar Axente Gabriel, zis "Gas", agentul sef Briceag Viorel, zis "Cutit", "Sevilia", "Briciu", "Tizu" si "Vivi"; agentul sef Gheorghe Florentin Gabriel, zis "Tuica"; agentul sef Dan Ilie Iulica, zis "Iulius", "Giuli", "Nasu" si "Giuliano"; agentul sef principal Soricica Maria, zis "Mouse-ul", "Soricelul" si "Sobolanul"; agentul sef principal Gheorghe Nicolae Valentin, zis "Tiganu", "Vali" si "Unchiu.
 
In cadrul Biroului Evidente Permise Auto lucrau comisarul sef Grigore Florin, zis "Grig", iar in cadrul compartimentului Administrativ - Secretariat, agentul sef principal Dumitru Ion, zis "Nasu".
 
Din convorbirile telefonice, purtate intre instructorii auto si interceptate de anchetatori, rezulta faptul ca acestia au folosit un limbaj codificat. Astfel, daca se facea vorbire de examinatorul cu "ceva ochi albastri", acesta era comisarul Balsanu Stelian; "te-ai barbierit?" se refera la agentul sef Viorel Briceag; "nici prin Rahova n-ai fost?" era vorba de agentul sef principal Gheorghe Nicolae Valentin; "un' te duc, in Militari?" si "acolo... pe la Valea Lunga" se referea la comisarul sef Constantin Ionel Danut.
 
Uneltele electrice si lucrarile de amenajare la care se refereau ei in discutii reprezinta de fapt anuntarea interlocuitorului cu privire la efectuarea unei interventii in vederea promovarii probei practice prin modalitati nelegale; incheierea cu bine a lucrarilor de amenajare reprezinta faptul ca elevii au promovat examenul: "topor" si "vanator" insemnau ca elevul a fost respins la proba practica, iar "fost vanator"- promovarea examenului de catre elev.
 
"Copie", "post-it-uri" si "biletele" reprezentau copia actelor de identitate ale candidatilor sau bilete cu datele de identitate ale candidatilor, iar "palme", "caramizi", "casca", "foi" si "lumanari" - sumele de bani traficate.
 
In situatia in care elevul care sustinea proba practica si era de etnie rroma, instructorii auto solicitau o suma mai mare deoarece, la randul lor, politistii examinatori pretindeau mai multi bani.
 
Pentru desemnarea etniei rrome a candidatilor, instructorii auto foloseau termeni: "creol", "mai negru", "e dat cu crema", "ceva de culoare".
 
Din convorbirile telefonice interceptate in cauza a rezultat ca instructorii auto se intalneau cu politistii examinatori in vederea inmanarii sumelor de bani sau biletelor continand datele de identitate ale candidatilor la locuintele celor din urma sau in locuri prestabilite, in momente stabilite anterior, astfel incat uneori nu mai era nevoie sa-si comunice locul intalnirii.
 
Prin urmare, atunci cand doreau sa se intalneasca purtau convorbiri scurte sau isi dadeau bip-uri.
 
Cei 14 sunt acuzati de trafic de influenta in forma continuata, dare de mita, luare de mita.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu