marime text:

Vantu, dupa ce a fost retinut: Vreau sa-l vad pe Basescu in locul meu! VIDEO

Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut, joi, de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru 24 de ore, in legatura cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din Romania.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Omul de afaceri a fost retinut sub acuzatia de favorizarea infractorului.

"Imi doresc foarte mult ca atunci cand Traian Basescu va piede, in sfarsit, o batalie, sa il vad în locul meu", a spus Sorin Ovidiu Vantu, inainte sa fie urcat in duba Politiei.

Soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, Alex Stoian, a fost de asemenea retinut, pentru 24 de ore, de catre Parchetul instantei supreme, in acelasi dosar. Alex Stoian a fost retinut sub acuzatia de complicitate la favorizarea infractorului, el refuzand sa dea declaratii la iesirea din sediul Parchetului.

Procurorii i-a audiat pe Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si pe Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detentie pentru prabusirea FNI, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera pentru ca autoritatile judiciare sa fie anuntate cand acesta paraseste Romania.

Cetateanul moldovean Octavian Turcan este considerat ca fiind una dintre persoanele de incredere ale omului de afaceri, ce i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa.

Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie informeaza ca joi au loc perchezitii in zece locatii, fiind audiate o serie de persoane in cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autoritatile romane au solicitat extradarea din Indonezia, unde a fost capturat.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in colaborare cu ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, continua cercetarile in cauza avand ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstantelor in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania si a se stabili in strainatate, sustragandu-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani, informeaza PICCJ.

In urma comisiilor rogatorii efectuate in Indonezia si Cipru, au fost predate documente de catre autoritatile competente in conformitate cu procedura asistentei judiciare in materie penala si s-a procedat, totodata, la audierea lui Popa Nicolae.

In cursul zilei de joi, sunt in derulare perchezitii in zece locatii, iar o serie de persoane sunt audiate la sediul Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In efectuarea cercetarilor, procurorii si politistii sunt sprijiniti, conform competentelor legale, de catre lucratori ai Serviciului Roman de Informatii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu