marime text:

Parlamentarii raman fara imunitate si retinerea preventiva va fi marita la 48 de ore!

Presedintele Traian Basescu a inceput demersurile pentru modificarea Constitutiei. Seful statului militeaza pentru un parlament unicameral, cu maximum 300 de alesi, dar si pentru eliminarea imunitatii parlamentare.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Proiectul a fost transmis Consiliului Legislativ, dupa care va fi supus dezbaterii si aprobarii Parlamentului.

"Principalul motiv al revizuirii Constitutiei este legat de rezultatul referendumului de pe 22 noiembrie 2009, cand peste 80% dintre romani au optat pentru un Parlament unicameral si pentru 300 de membri ai Parlamentului", a declarat Traian Basescu.

Prin proiectul depus miercuri, seful statului propune si renuntarea la imunitatea parlamentara. Astfel, alesii vor putea fi retinuti sau perchizitionati fara avizul colegilor.

De asemenea, documentul aduce modificari si la capitolul liberatate individuala. Daca in prezent, retinerea preventiva este de 24 de ore, seful statului militeaza pentru dublarea acestei perioade pana la 48 de ore.

Efectele crizei economice au fost sursa de inspiratie pentru revizuirea Constitutiei. Traian Basescu doreste limitarea deficitului bugetar la 3%, prin actul fundamental. De asemenea, articolul 138 face referire si la interdictia depasirii datoriei publice, plafon fixat la 60% din PIB.

Seful statului a anuntat totodata ca pana vineri va fi nominalizat un nou ministru al muncii, numele acestuia fiind convenit impreuna cu premierul Emil Boc.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu