marime text:

Ogica a tras lozul castigator si la CEDO! Statul roman trebuie sa-i dea 8.000 de euro!

Stelian Ogica a dat din nou lovitura - Curtea Europeana a Drepturilor Omului a obligat joi statul roman sa-i plateasca despagubiri de 8.000 de euro celui supranumit "Spaima Loteriei", dupa ce acesta s-a plans de conditiile de detentie si de faptul ca a fost inchis pe nedrept.
Ogica a tras lozul castigator si la CEDO! Statul roman trebuie sa-i dea 8.000 de euro!

Stelian Ogica a stat in arest preventiv in perioada 31 ianuarie 2001 - 2 februarie 2003, fiind acuzat de tentativa de escrocherie. El a sustinut la CEDO ca in intervalul respectiv a fost inchis alaturi de detinuti periculosi, intr-o celula lipsita de minime conditii de trai (igiena, incalzire etc.) si a fost agresat de paznicii inchisorii. In plus, Ogica s-a plans si ca a ramas in detentie alte doua zile, fara nicio baza legala, dupa pronuntarea deciziei de eliberare.

Judecatorii CEDO i-au dat dreptate si au condamnat Guvernul roman la plata unor despagubiri de 8.000 de euro in favoarea lui.

In varsta de 42 de ani, Stelian Ogica a devenit celebru in 2001, cand a anuntat ca este castigatorul marelui premiu la Loto 6/49 - 1 milion de dolari si un apartament de trei camere in Capitala. Numai ca, sustinea Ogica, biletul castigator i-a fost furat de un barbat si o femeie, care l-au batut in scara blocului.

La cateva zile dupa ce Ogica a reclamat furtul, un ofiter SPP s-a prezentat la Loteria Nationala, unde a prezentat si biletul castigator.

Ogica a fost judecat pentru fals in declaratii, marturie mincinoasa si tentativa de inselaciune. Dupa condamnare, el a parasit penitenciarul in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariud.liviu (2011-01-17 16:44:25)
In primul rand il urasc pe acest afemeiat deci nu am motive intemeiate ca sa ii iau apararea, dar nu scrie ceva in acest material si anume ca aflat in arest in sediul politiei el a recunoscut un barbat si o femeie ce se aflau acolo in acel moment si le-a spus politistilor ca cei 2 sunt cei care l-au jefuit si i-au luat biletul castigator. Coincidenta sau nu cei doi lucrau pentru MAI si tot coincidenta sau nu un angajat MAI s-a prezentat cu biletul castigator ca sa revendice marele premiu. Inclin sa cred ca Ogica spune adevarul!
raspunde »
alex (2010-06-26 02:36:17)
...mai dute si la munca ,mai ogica nu mai visa cai verzi pe pereti
raspunde »