marime text:

Ogica a tras lozul castigator si la CEDO! Statul roman trebuie sa-i dea 8.000 de euro!

Stelian Ogica a dat din nou lovitura - Curtea Europeana a Drepturilor Omului a obligat joi statul roman sa-i plateasca despagubiri de 8.000 de euro celui supranumit "Spaima Loteriei", dupa ce acesta s-a plans de conditiile de detentie si de faptul ca a fost inchis pe nedrept.
Ogica a tras lozul castigator si la CEDO! Statul roman trebuie sa-i dea 8.000 de euro!

Stelian Ogica a stat in arest preventiv in perioada 31 ianuarie 2001 - 2 februarie 2003, fiind acuzat de tentativa de escrocherie. El a sustinut la CEDO ca in intervalul respectiv a fost inchis alaturi de detinuti periculosi, intr-o celula lipsita de minime conditii de trai (igiena, incalzire etc.) si a fost agresat de paznicii inchisorii. In plus, Ogica s-a plans si ca a ramas in detentie alte doua zile, fara nicio baza legala, dupa pronuntarea deciziei de eliberare.

Judecatorii CEDO i-au dat dreptate si au condamnat Guvernul roman la plata unor despagubiri de 8.000 de euro in favoarea lui.

In varsta de 42 de ani, Stelian Ogica a devenit celebru in 2001, cand a anuntat ca este castigatorul marelui premiu la Loto 6/49 - 1 milion de dolari si un apartament de trei camere in Capitala. Numai ca, sustinea Ogica, biletul castigator i-a fost furat de un barbat si o femeie, care l-au batut in scara blocului.

La cateva zile dupa ce Ogica a reclamat furtul, un ofiter SPP s-a prezentat la Loteria Nationala, unde a prezentat si biletul castigator.

Ogica a fost judecat pentru fals in declaratii, marturie mincinoasa si tentativa de inselaciune. Dupa condamnare, el a parasit penitenciarul in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu