marime text:

Nicu Covaci mai are de asteptat pentru cetatenie. Ministerul Justitiei i-a gresit actele

Bucuria lui Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, care a reprimit saptamina trecuta cetatenia romana, a fost scurta si inlocuita, din pacate, de o dezamagire uriasa. Artistul tot nu este cetatean al tarii in care s-a nascut, dintr-o greseala a functionarilor. In afara numelui si a fotografiei, datele din actul primit zilele trecute cu felicitari de la ministrul justitiei nu sunt ale lui.
Nicu Covaci mai are de asteptat pentru cetatenie. Ministerul Justitiei i-a gresit actele

Nicu Covaci s-a intors deja in Spania, acolo unde locuieste de ani de zile. Era atat de mandru de cetatenie ca nici nu s-a uitat atent prin acte. O prietena insa a rasfoit dosarul si a observat ca liderul formatiei Phoenix  intinerise, pe hartie, cu 14 ani. Si asta nu este singura eroare. Functionarii au gresit si prenumele parintilor lui Nicu Covaci, chiar si locul nasterii.

Nicu Covaci a depus pe 11 martie juramantul prin care a obtinut cetatenia, alaturi de alte 286 de persoane. In euforia momentului, Covaci a facut certificatul sul si s-a bucurat alaturi de cei care au venit sa-l sustina.  Atunci ministrul justitiei, Catalin Predoiu, l-a felicitat personal.

Surse din Ministerul Justitiei spun ca la mijloc ar fi o confuzie grosolana, ca datele din certificat apartin altei persoane cu acelasi nume care si-a depus actele pentru cetatenie.

Prin urmare, Nicu Covaci mai are de asteptat pana cand va primi iarasi cetatenia romana, pe care a pierdut-o in 1976, cand a fugit in Germania.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu