marime text:

Monica Iacob Ridzi a scapat de perchezitia informatica. Deputatii respins cererea DNA

Plenul Camerei a respins, marti, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, cu 110 voturi "impotriva", 109 voturi "pentru" si trei abtineri, precum si cererea de extindere a cercetarii penale, cu 109 voturi "impotriva", 99 voturi "pentru" si 14 abtineri.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Pentru a fi admisa, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice avea nevoie de majoritate calificata, respectiv de 168 de voturi "pentru".

Pe de alta parte, cererea de extindere a cercetarii penale avea nevoie, pentru a fi admisa, de majoritate simpla, respectiv de jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti.
In consecinta, ambele cereri au fost respinse.

Anuntul a fost facut in plen de deputatul Eugen Nicolicea.

Anterior, surse parlamentare declarasera, pentru MEDIAFAX, ca cele doua cereri ale justitiei in cazul Ridzi au fost respinse.

Deputatul PDL, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a cerut, marti, plenului Camerei Deputatilor, sa tina cont de votul Comisiei juridice, care a votat impotriva adoptarii cererilor DNA privind incuviintarea perchezitiei informatice si extinderea urmaririi penale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca vrea sa faca un apel la parlamentarii din arcul guvernamental si in special din PDL de a da un vot "in favoarea justitiei" in cele doua cazuri aflate pe ordinea de zi a Parlamentului.

Presedintele a spus ca "sunt tari care cupleaza accesul in Schengen de ineficienta sistemului de justitie din Romania".

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu