marime text:

Mita de 1 milion de euro la Interne: Catalin Chelu si asociatii, arestati!

Dosarul "Mita de la Interne" s-a mai ingrosat luni cu cateva file. Omul de afaceri Catalin Chelu si cei trei asociati ai sai au fost arestati, pentru ca "au perseverat in coruperea unui inalt demnitar, chiar in biroul acestuia, in timpul programului de lucru cu publicul".  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Acesta este motivul invocat de instanta, dupa emiterea mandatelor. Procurorii anti-coruptie, stiau de povestea milionului de euro de acum patru luni. Timp in care au inregistrat si au filmat intalnirile dintre secretarul de stat Dan Fatuloiu si cel care ar fi incercat sa-l cumpere. 

"Procurorul e abilitat sa va spuna ce si cum". Este declaratia data de secretarul de stat Dan Fatuloiu, inainte de a pleca la Cluj, intr-un control la politia locala. Nu mai vrea sa vorbeasca despre tentativa de mituire petrecuta acum trei zile, chiar in sediul Ministerului de Interne. Se considera tradat de politistii de la Economic, cei care ar fi trebuit sa stranga probe legate de Catalin Chelu si care ar fi lasat ca aceasta informatie sa ajunga chiar la omul de afaceri.

"Daca l-a tradat cineva, sa zica cine", l-a somat ministrul de interne, Traian Igas.

Fatuloiu insa tace. In baza declaratiei lui si cea a fiului sau, procurorii anticoruptie au inceput o investigatie care a culminat cu arestarea a patru oameni de afaceri. Instanta care a emis mandatele si-a bazat decizia pe numeroase interceptari ale convorbirilor telefonice si inregistrari audio-video facute chiar in biroul secretarului de stat.

Faptul ca flagrantul s-a petrecut langa Ministerul de Interne "denota o perseverenta infractionala deosebita, in institutii publice, in timpul programului de lucru cu publicul, fapt care denota si o indrazneala infractionala grava".

Cand vine vorba despre personajele implicate, instanta considera ca are de-a face cu niste oameni de afaceri care "au demonstrat permanenta preocupare catre zona criminalitatii macro si microeconomice si financiare, concomitent cu preocuparea de a-si pregati instrumentele necesare pentru eludarea raspunderii penale, inclusiv prin coruperea unor inalti functionari sau demnitari, dupa cum au si demonstrat-o in prezenta cauza".

Invinuitii au sustinut ca sunt nevinovati si ca au fost provocati de chestorul Dan Fatuloiu.

"Denuntul si flagrantul au avut drept scop demonstrarea si accentuarea imaginii imaculate a denuntatorului Dan Fatuloiu", spune avocatul omului de afaceri Catalin Chelu.

Cele mai importante probe din dosar sunt banii pe care Chelu i-ar fi dat chestorului Fatuloiu chiar in parcarea unde a avut loc flagrantul. Omul de afaceri din Galati insista: in punga pe care i-a dat-o secretarului de stat s-ar fi aflat niste agende si pixuri, adica materiale promotionale.

"Din fotografia care il arata pe denuntator deplasandu-se spre sediul Ministerului Administratiei si Internelor avand plasa asupra sa se poate distinge ca in interiorul acesteia se afla bancnote legate, plasa fiind usor transparenta", se mai arata in Incheierea Tribunalului Bucuresti.

Un personaj important al acestui caz, Alexandru Fatuloiu, fiul sefului de la Interne este pomenit doar in treacat de judecator.

Dosarul "Mita la Interne" va fi trimis la Curtea de Apel Bucuresti, pentru judecarea recursului in urma caruia Catalin Chelu si apropiatii sai spera sa obtina eliberarea.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu